CHANGES IN THE FOOD RETAILING INSTITUTIONS OF URBAN TURKEY : THE ISTANBUL EXPERIENCE

1978
Kaynak, Erdener
Diğer gelişmekte olan ülkelerin bir çoğunda olduğu gibi, Türkiye'- de ilk aşamada Amerika Birleşik Devletlerinde ve Batı Avrupa'da başlatılan birçok gıda perakendeciliği yeniliklerini uyarlamıştır. Bazı benzerliklere karşın, Türkiye ve Batı Ülkelerinin gıda perakende sistemleri arasında gerek yapı gerekse faaliyet biçimi olarak çok önemli farklılıklar bulunmaktadır. Bu makalede genellikle İstanbul deneyimi ele alınarak çağdaş gıda perakende kurumlarının gelişmekte olan bir ülkeye sokulmasında ¡karşılaşılabilecek engeller incelenmiştir. Kentsel Türkiyenin gelişen perakende gıda sistemi ve bu sistemdeki değişikliklere neden olan çevresel etmenlerde analiz edilmektedir. Sonuç bölümünde ise, Kentsel Türkiye'de halihazırda mevcut perakende gıda sisteminin iyi işlemiyen yönlerinin düzeltilebilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda öneriler yer almaktadır.
Citation Formats
E. Kaynak, “CHANGES IN THE FOOD RETAILING INSTITUTIONS OF URBAN TURKEY : THE ISTANBUL EXPERIENCE,” ODTÜ Gelişme Dergisi, vol. 5, no. 18, pp. 53–72, 1978, Accessed: 00, 2024. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/110840.