Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Open Science Policy
Open Science Policy
Open Access Guideline
Open Access Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Communities & Collections
Communities & Collections
Help
Help
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Guides
Guides
Thesis submission
Thesis submission
MS without thesis term project submission
MS without thesis term project submission
Publication submission with DOI
Publication submission with DOI
Publication submission
Publication submission
Supporting Information
Supporting Information
General Information
General Information
Copyright, Embargo and License
Copyright, Embargo and License
Contact us
Contact us
CHANGES IN THE FOOD RETAILING INSTITUTIONS OF URBAN TURKEY : THE ISTANBUL EXPERIENCE
Download
1978 - kis -18 vol 5 53-72 CHANGES IN THE FOOD RETAILING.pdf
Date
1978
Author
Kaynak, Erdener
Metadata
Show full item record
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
.
Item Usage Stats
38
views
31
downloads
Cite This
Diğer gelişmekte olan ülkelerin bir çoğunda olduğu gibi, Türkiye'- de ilk aşamada Amerika Birleşik Devletlerinde ve Batı Avrupa'da başlatılan birçok gıda perakendeciliği yeniliklerini uyarlamıştır. Bazı benzerliklere karşın, Türkiye ve Batı Ülkelerinin gıda perakende sistemleri arasında gerek yapı gerekse faaliyet biçimi olarak çok önemli farklılıklar bulunmaktadır. Bu makalede genellikle İstanbul deneyimi ele alınarak çağdaş gıda perakende kurumlarının gelişmekte olan bir ülkeye sokulmasında ¡karşılaşılabilecek engeller incelenmiştir. Kentsel Türkiyenin gelişen perakende gıda sistemi ve bu sistemdeki değişikliklere neden olan çevresel etmenlerde analiz edilmektedir. Sonuç bölümünde ise, Kentsel Türkiye'de halihazırda mevcut perakende gıda sisteminin iyi işlemiyen yönlerinin düzeltilebilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda öneriler yer almaktadır.
URI
https://hdl.handle.net/11511/110840
Journal
ODTÜ Gelişme Dergisi
Collections
Department of Business Administration, Article
Citation Formats
IEEE
ACM
APA
CHICAGO
MLA
BibTeX
E. Kaynak, “CHANGES IN THE FOOD RETAILING INSTITUTIONS OF URBAN TURKEY : THE ISTANBUL EXPERIENCE,”
ODTÜ Gelişme Dergisi
, vol. 5, no. 18, pp. 53–72, 1978, Accessed: 00, 2024. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/110840.