Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Open Science Policy
Open Science Policy
Open Access Guideline
Open Access Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Communities & Collections
Communities & Collections
Help
Help
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Guides
Guides
Thesis submission
Thesis submission
MS without thesis term project submission
MS without thesis term project submission
Publication submission with DOI
Publication submission with DOI
Publication submission
Publication submission
Supporting Information
Supporting Information
General Information
General Information
Copyright, Embargo and License
Copyright, Embargo and License
Contact us
Contact us
Makedonya şaraplarından mololoaktiffermentasyonu (mlf ) gerçekleştiren laktik asit bakteri (lab) suşlarınaetkili olabilecekbakteriosin türü inhibitörleri üretibilen lab suşlarının izalasyonu, karekterizasyonu ve bu bakteriosinlerin mlf 'nin durdurulmasında, gıda kaynaklı patojenlerin inhibisyonunda ve yüksek hidrostatik basınç prosesinde kullanılması
Download
Makedonya şaraplarından mololoaktiffermentasyonu (mlf ) gerçekleştiren laktik asit bakteri (lab) suşlarınaetkili olabilecekbakteriosin türü inhibitörleri üretibilen lab suşlarının izalasyonu, karekterizasyonu ve bu bakte.pdf
Date
2011-6-01
Author
BOZOĞLU, Faruk
Alpas, Hami
Metadata
Show full item record
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
.
Item Usage Stats
65
views
63
downloads
Cite This
Bu projede Makedonya’ da üretilen şaraplardan malo laktik fermentasyonda (MLF)aktif o larak yer alan laktik asit bakterileri (LAB) çeşitli üretim merkezlerinden alınanşaraplardan izol e edilmiş ve bu izolatların MLF’ da aktif olan LAB izolatları üzerindekiinhibisyon etkileri karşılaştırılmıştır. En geniş inhibisyon etkisine sahip suşlardaneldeedilen ve aktif madde olarak nitelendirilen izolatların diğer LAB bakterileri üzerine olanaktiviteleri,seçilenpatoj en ve şarap fermentasyonunda etkili olan diğermikrofloraüzerine etkisi, stabilitesi ve gıda sanayinde kullanılan yüksek sıvı basınç (YSB) sisteminde etkinliği arttırılması üzerine çalışmalar yapılmıştır. Yapılançalışmalar daaktif maddenin bakteriosidal et kisinin olmadığı , fakat LAB üzerindebakteriostatik bir etki gösterdiği saptanmıştır. Aktif maddenin soğutmalı sıvı ortamdave liy ofilize edilerek saklanmasında aktivitesini koruduğu; fakat YSB ortamında (200MP a/25C ) aktivitesini kaybettiği gözlenmiştir.
Subject Keywords
Makedonya şarapları
,
Maloloaktik fermentasyon
,
Laktik asit bakteri suşları
,
Yüksek hidrostatik basınç
,
Macedonian wines
,
Malo lactic fermentation
,
Lactic acid bacteria
,
Bacteriosin
,
HHP
URI
https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/611189/makedonya-saraplarindan-mololoaktiffermentasyonu-mlf-gerceklestiren-laktik-asit-bakteri-lab-suslarinaetkili-olabilecekbakteriosin-turu-inhibitorleri-uretibilen-lab-suslarinin-izalasyonu-karekterizasyonu-ve-bu-bakteriosinlerin-mlf-nin-durdurulmasinda-gida-kaynakli-patojenlerin-inhibisyonunda-ve-yuksek-hidrostatik-basinc-prosesinde-kullanilmasi
https://hdl.handle.net/11511/114007
Collections
Department of Food Engineering, Project and Design
Citation Formats
IEEE
ACM
APA
CHICAGO
MLA
BibTeX
F. BOZOĞLU and H. Alpas, “Makedonya şaraplarından mololoaktiffermentasyonu (mlf ) gerçekleştiren laktik asit bakteri (lab) suşlarınaetkili olabilecekbakteriosin türü inhibitörleri üretibilen lab suşlarının izalasyonu, karekterizasyonu ve bu bakteriosinlerin mlf ’nin durdurulmasında, gıda kaynaklı patojenlerin inhibisyonunda ve yüksek hidrostatik basınç prosesinde kullanılması,” 2011. Accessed: 00, 2025. [Online]. Available: https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/611189/makedonya-saraplarindan-mololoaktiffermentasyonu-mlf-gerceklestiren-laktik-asit-bakteri-lab-suslarinaetkili-olabilecekbakteriosin-turu-inhibitorleri-uretibilen-lab-suslarinin-izalasyonu-karekterizasyonu-ve-bu-bakteriosinlerin-mlf-nin-durdurulmasinda-gida-kaynakli-patojenlerin-inhibisyonunda-ve-yuksek-hidrostatik-basinc-prosesinde-kullanilmasi.