Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
anonymousUser
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Open Science Policy
Open Science Policy
Communities & Collections
Communities & Collections
Help
Help
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Videos
Videos
Thesis submission
Thesis submission
Publication submission with DOI
Publication submission with DOI
Publication submission
Publication submission
Contact us
Contact us
Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması
Download
TkRNeE5EUT0.pdf
Date
2002
Author
Gürakan, Candan
Yurdugül, Seyhun
Ökmen, Zinet Aytanga
Metadata
Show full item record
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
.
Item Usage Stats
5
views
2
downloads
Cite This
Şaraplarda malolaktik fermentasyon bozunmaya yol açan bakterilerin çoğalması durumunda istenilmemektedir. 120 adet sus, aynı şaraplardan izole edilen laktik asit bakterileri üzerinde taranmıştır, izolatlardan biri üzerinde (Leuconostoc mesenteriodes subsp. cremoris) bakteriyosin üretim potansiyeli çalışılmıştır. Bu sustan molekül ağırlığı yaklaşık 32,000 Da olarak belirlenmiş bakteriyosin benzeri bir inhibitor elde edilmiştir. Malolaktik fermentasyonu kontrol için, malolaktik fermentasyon yapabilen bir sus üzerinde deneyler yapılmış ve elde edilen inhibitörün, malolaktik fermentasyonu kontrol ettiği gözlenmiştir.
URI
https://app.trdizin.gov.tr/publication/project/detail/TkRNeE5EUT0
https://hdl.handle.net/11511/49818
Collections
Department of Food Engineering, Project and Design
Citation Formats
IEEE
ACM
APA
CHICAGO
MLA
BibTeX
C. Gürakan, S. Yurdugül, and Z. A. Ökmen, “Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması,” 2002. Accessed: 00, 2020. [Online]. Available: https://app.trdizin.gov.tr/publication/project/detail/TkRNeE5EUT0.