Doğal tropon türevleri için yeni sentetik yöntemlerin geliştirilmesi

Download
2000
Daştan, Arif
Balcı, Metin
Bayram, Beyhan
Ertaş, Murat
Nonbenzonoid bileşikler arasında en çok ilgi duyulan moleküller; yedi üyeli konjüge karbosiklik türevleri olan tropon, ve tropolon'dur. Tropon türevleri için literatürde yayınlanmış bir çok yöntem varsa da, bunların içerisinde regiospesifik yöntem azdır. Singlet oksjenin sikloheptatrien türevlerine katılması ile elde edilen endoperoksitlerin çeşitli kimyasal transformasyonları sonucu tropon ve tropolon için yeni bir yöntem geliştirildi ve bu yöntem üç ayrı çıkış maddesine uygulandı. Çalışmanın sonucunda bir dizi yeni ve doğal tropon ve tropolon türevleri sentezlendi.

Suggestions

Doğal Zeolit Klinoptilolitin Akış Borulu Taşkın-Akışkan Yatakta Kurutulması
Öcal, Cihan; Külah, Görkem; Yaman, Onur; Aydın, Filiz; Köksal, Murat; Nasirimarekani, Vahid(2015)
Mikotoksinler, depolanan tahıllar ve kaba yemler üzerinde gelişen belirli küf formlarının toksik etkili metabolik yan ürünleridir. Mikotoksinler, son derece toksik, çoğu kansorejen, teratojen ve mutajen maddelerdir. Dolayısıyla, mikotoksinli ürünlerin doğrudan yenilmesi veya bu tip yem ile beslenen hayvanların et ve süt ürünlerinin yenilmesi sağlık açısından büyük risk oluşturmaktadır. Yemlerde bulunan mikotoksinlerin bazıları yem içerisinde salgılanırken, bazıları da yemler hayvanlar tarafından alındıktan ...
Doğal olarak bulunan ellajik asit, kuersetin, naringenin, resveratrol, rutin ve hesperidin gibi polifenolik bileşiklerin ilaç metabolizmasında rol oynayan Glutatyon S-Transferaz ve NAD(P):Kuinon Oksidoredüktaz 1 enzim aktiviteleri üzerine etkileri
Adalı, Orhan; Karakurt, Serdar; Güray, Nülüfer Tülün(2014-12-31)
Fenolik ve flavanoid maddelerce zengin sebze ve meyvelerin düzenli bir şekilde tüketimi çeşitli dejeneratif hastalıkların ve kanser hastalıklarının iyileştirilmesinde etkin olduğu bilinmektedir. Hâlbuki sebze ve meyvelerdeki hangi bileşiklerin veya karışımların koruyucu özelliğe sahip olduğu ve bunların etki mekanizmaları henüz tam olarak açıklık kazanmamıştır. Bitkiler, insanların besin kaynakları arasında da yer alan binlerce çeşit fenolik ve polifenolik bileşikler üretirler. Bu fenolikler çoğu karsinojen...
Cytochrome P4502B-type protein from feral leaping mullet (Liza Saliens) liver microsomes: its isolation and biochemical and immunological characterization
Bozcaarmutlu, Azra; Arınç, Emel; Department of Biochemistry (2002)
Cytochrome P450s constitute a superfamily of hemoproteins that play important roles in oxidative metabolism of endogenous and exogenous compounds, and serve as catalysts that are significant in numerous and diverse biological pathways. The extent to which these various pathways or functions occur in different animal groups depend on a large degree on the participation of different P450 proteins present, their catalytic function and their regulation. Cytochrome P4502B subfamily is generally associated with d...
Doğal gazdan tek kademeli proses ile petrokimya ürünlerinin elde edilmesi
Altın, Orhan; Önal, Işık; Erarslanoğlu, Yeşim(1993)
Bu çalışmanın amacı metanı elan ve etilene nispeten düşük sıcaklıklarda aktif ve seçici bir şekilde dönüştürebilecek etkili katalizörler bulmaktır. Deneyler beş değişik grup katalizör kullanılarak yapılmıştır. Bunlar; saf oksitler, imprègne edilmiş oksitler, spineller, perovskitler ve süper iletken tipi maddelerdir. Katalizör test deneyleri iki gruba ayrılarak incelenebilir : a)En aktif ve seçici katalizörün bulunabilmesi için yapılan ön eleme testleri ve; b)En seçici katalizör bulunduktan sonra yapılan det...
Effect of high hydrostatic pressure on the functional properties of soy protein isolate
Zengin, Kübra; Alpas, Hami; Department of Food Engineering (2022-2-11)
Soy protein is a low-cost additive with high biological value, unique functional properties, and beneficial effects on health, and it is widely used in the food industry as an important ingredient. When the health and functional properties of soy protein are considered altogether, there are several benefits for consuming and using it in foods. High hydrostatic pressure (HHP) is a non-thermal novel processing technology that has been generally used to destroys vegetative cells, microorganisms and enzymes. Ad...
Citation Formats
A. Daştan, M. Balcı, B. Bayram, and M. Ertaş, “Doğal tropon türevleri için yeni sentetik yöntemlerin geliştirilmesi,” 2000. Accessed: 00, 2020. [Online]. Available: https://app.trdizin.gov.tr/publication/project/detail/TXpRNU5EUT0.