Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Open Science Policy
Open Science Policy
Communities & Collections
Communities & Collections
Help
Help
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Guides
Guides
Thesis submission
Thesis submission
MS without thesis term project submission
MS without thesis term project submission
Publication submission with DOI
Publication submission with DOI
Publication submission
Publication submission
Supporting Information
Supporting Information
General Information
General Information
Copyright, Embargo and License
Copyright, Embargo and License
Contact us
Contact us
Taze Deniz Ürünlerinin Dondurarak - Şoklanarak İşlenmesi Yerine Isısal Olmayan Teknolojiler Kullanılarak Saklanması Ve Kalite Parametrelerinin Takibi
Date
2010-12-31
Author
Alpas, Hami
Metadata
Show full item record
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
.
Item Usage Stats
58
views
0
downloads
Cite This
YHB sistemi basınç teknesi, basınç üreten sistem, sıcaklık kontrol sistemi ve materyal yükleme boşaltma sistemi olmak üzere dört bölümden oluşur. Basıncı, gıda ürününe aktarmak için basınç ileten bir ortam (genellikle su) kullanılır. Teknoloji; gıdanın uygun bir plastik koruyucuya (torbaya) konulduktan sonra içinde sıvı bulunan basınç ünitesine yerleştirilmesini ve basınç uygulanmasını içerir. Basınç miktarı ve zaman, tüm mikroorganizmaların öldürüldüğü (steril) ürünler elde etmek ya da sadece belirli hedef (hastalık yapıcı) mikroorganizmaları öldürmek üzere ayarlanabilir. Yüksek basınç prosesleri 1000 – 6000 atm arasında izostatik basınç uygulamasını içerir. Teknik “Le Chatelier ve İzostatik Kurallar” prensiplerine dayanır. Bundan dolayı yüksek hidrostatik basınç gıdanın şekli ve büyüklüğünden bağımsız olarak tüm noktalara eşit olarak iletilir. Basınç gıda maddesinin her noktasında eşit olduğu için, ısıl işlemde olduğu gibi madde ekseni boyunca sıcaklık değişiminden kaynaklanan farklılıklar görülmez. YHB uygulandığı basınç seviyesine bağlı olarak, ürünün duyusal özelliklerinde değişimlere yol açmadan, hedeflenen enzim ve mikroorganizma inaktivasyonu sağlanır.
URI
https://hdl.handle.net/11511/59408
Collections
Department of Food Engineering, Project and Design
Suggestions
OpenMETU
Core
Basit şekerlerin doymuş çözeltilerdeki davranışlarının moleküler dinamik (MD) simülasyon ile incelenmesi
Balabanlı, Zinnur Yağmur; Öztop, Halil Mecit (2020-10-23)
Şekerler biyokullanılabilirliği, son ürün kalitesini ve üretim verimini etkileyen birçok yapısal özelliğe sahiptir bu sebeple değişen koşullar altındaki yapısal davranışlarının incelenmesi esastır. Bu araştırmanın amacı fruktoz ve glikoz şekerlerinin, su ile etkileşimlerini, kristalizasyon eğilimlerini, moleküller arası itme-çekme kuvvetlerini ve sulu çözeltilerdeki belirli davranışlarını Moleküler Dinamik (MD) simülasyon tekniğini kullanarak karşılaştırmak ve tekniğin gıda sistemlerine uygulanabilirliğini ...
Organik Fotoiletkenlerin Yük Oluşum ve Saçılım Mekanizmalarının THz Spektroskopi ile İncelenmesi
Esentürk, Okan(2015-12-31)
Birçok uygulama alanında (elektronik, plazmonik, optik/kızıl ötesi cihazlarda) gelecek vaat eden organik yarıiletkenler, yüksek taşıyıcı hareketliliği, optik geçirgenliği ve yüksek mekanik ve kimyasal stabilitesi ile fotovoltaik cihazlarda kullanılma potansiyeli gerçekten dikkat çekicidir. Son yıllarda özellikle organik güneş enerji hücreleri yenilenebilir enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik ekonomik bir çözüm olması nedeniyle araştırma alanında yoğun ilgi görmektedir. Geniş ve eğimli alanlara uygulana bi...
Metal Hidrürle Eşleştirilmiş Katı Oksit Hücreler İçin Arayüzey Kontrollü Malzemelerin Geliştirilmesi
Öztürk, Tayfur; Kalay, Yunus Eren(2017)
Bu çalışma orta sıcaklık katı oksit yakıt pilleri için arayüzey kontrollü katod malzemesigeliştirmeyi konu almaktadır. Çalişma (La,Sr)CoO3/(La,Sr)2CoO4 ?kısa anlatımla(LSC113/LSC214)- iki fazlı sisteme odaklanmakta ve bu sistemde farklı fazlar arasıarayüzeylerin oksijen indirgeme reaksiyonunu hızlandıracağı düşüncesinden hareketleçalışma sıcaklığını 600oC düzeylerien düşürebilecek katod kompozisyon ve yapılarınıbelirlenmeyi amaçlamaktadır. Farklı yöntemlerle ele alınan çalışmada önce iki fazlı yapı teksolüs...
Geleneksel ahşap çatkı duvarların ses iletim özellikleri ve mevcut durumu iyileştirmeye yönelik öneriler
Erdil, Meltem; Tavukçuoğlu, Ayşe; Çalışkan, Mehmet (TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi; 2018-12-06)
Ankara’da bulunan üç geleneksel ahşap çatkı konuta ait iç duvar bileşenlerinin hava ile yayılan ses iletim özellikleri yerinde akustik ölçümler ve bilgisayar modelleme analizleri ile incelenmiştir. Mevcut iç duvar bileşenlerinin yetersiz ses yalıtım performanslarına sahip olduğu belirlenmiştir. Kapı ve pencere açıklıkların varlığı, dolu duvarların ses yalıtım performansını 16-23 dB aralığında düşürmektedir. Geleneksel ahşap çatkı duvarın içinde kullanılan özgün kerpiç dolgusu ve ahşap lata uygulaması...
Ortalama Su Seviyesi Değişimlerinin Taş Dolgu Kıyı Koruma Yapılarının Tasarımına ve Performansına Etkisi
Güler, Hasan Gökhan; Özyurt Tarakcıoğlu, Gülizar; Baykal, Cüneyt (Teknik Dergi, 2020-05-01)
Gel-git, mevsimsel değişiklikler, dalga kabarması/alçalması, fırtına kabarması ve küresel ısınmaya bağlı su seviyesi değişimleri sonucunda ortalama su seviyesinde gözlenen değişimler, taş dolgu kıyı koruma yapılarının tasarımlarının ve performanslarının değerlendirilmesi ile doğrudan ilgilidir. Bu tip yapılar için en kritik su seviyesi, yaygın olarak en yüksek su seviyesi tanımı ile kullanılmaktadır. Ancak, Kıyı Yapıları Planlama ve Tasarım Teknik Esasları’nda [1] koruma yapısında kullanılacak taşların kütl...
Citation Formats
IEEE
ACM
APA
CHICAGO
MLA
BibTeX
H. Alpas, “Taze Deniz Ürünlerinin Dondurarak - Şoklanarak İşlenmesi Yerine Isısal Olmayan Teknolojiler Kullanılarak Saklanması Ve Kalite Parametrelerinin Takibi,” 2010. Accessed: 00, 2020. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/59408.