Portakal Tadı Yoğun Olan Karışımları Belirleme: Yedinci Sınıf Öğrencilerinin Orantısal Düşünme Stratejileri

2019-10-01
Ayan Civak, Rukiye
Işıksal Bostan, Mine

Suggestions

Application of high dynamic microfluidization to improve some quality parameters and stability of orange juice
Yüce, Özlem; Mert, Behiç; Bayındırlı, Alev; Department of Food Engineering (2011)
The aim of current research is to analyze the effect of microfluidization on the stability and some quality characteristics of orange juice with respect to treatment pressure and cycle. Orange juice was microfluidized with four different pressures (34, 69, 103 and 138 MPa) and three different cycles (1, 2 and 3) at 18 ± 2 0C. Physical and chemical properties of microfluidized juices were compared with non-microfluidized freshly squeezed orange juice. Microfluidization made orange juice brighter and decrease...
Sigara Tüketiminin Grafik Tasarım Üzerinden İncelenmesi: Uygulamalı Bir Stüdyo Projesi
Ertep, R. Hakan (Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi; 2016)
Sigara her yıl dünyada binlerce insanın çeşitli hastalıklar sonucu ölümü veya sağlıksız bir yaşam sürdürmesinde başlıca sebeptir. Bu amaçla birçok uluslararası örgüt ve kurum insanların sigarayı bırakmaları amacı ile çok ciddi bilgilendirme ve bilinçlendirme kampanyaları yürütmektedir. Ancak tüm bu gerçekler ve çabalara karşın problem azalmamakta, aksine her yıl daha da artan sayılarla büyümektedir. Bu çabalar içinde grafik tasarımın önemli bir rol oynayacağı düşünülerek yüksek lisans seviyesinde bir stüdyo...
Ayva Çekirdeği Ekstraktı ile stabilize edilmiş emülsiyonların NMR Relaksometre metodu ile karakterizasyonu
Kırtıl, Emrah; Öztop, Halil Mecit (null; 2016-10-07)
Bal Peteği Dolguya Sahip Sandviç Yapıların Bükme Yükü Altındaki Davranışlarının Karşılaştırılması
Yardımcı, Ozan; Gürses, Ercan (null; 2016-09-30)
Bu çalışmada 4-noktadan bükme testine maruz kalan sandviç bir kirişin sayısal benzetimi yapılmıştır. Sandviç yapının yüzey ve dolgu malzemesi alüminyum olup dolgu geometrisi düzgün altıgen bal peteğidir. Bal peteği dolgunun davranışının geometrik özelliklere göre değişiyor olmasından yola çıkılarak faklı hücre boyutlarına sahip olan iki sandviç kiriş için sonlu eleman modeli oluşturulmuştur. Oluşturulan bu modellerin yapıda plastik gerinimlere neden olacak büyüklükteki yer değiştirmeler altında gösterdikler...
Fındık Kabuğunun Reaktör Ortamında Enzimatik Hidrolizi
Çekmecelioğlu, Deniz(2015-12-31)
Lignoselülozik atıklar selüloz ve hemiselüloz yönünden zengin olup fermentasyon uygulamaları için ekonomik ve yenilenebilir ham madde kaynağıdırlar. Bu projede amaç, fındık kabuğunun enzimatik hidrolizini kontrollü reaktör ortamında gerçekleştirmek ve hidroliz verimini arttırmaktır. Asit ve baz ön işlemlerinin de şeker verimine etkisi incelenecektir. Asit kullanımı inhibitör madde ve fazla atık su oluşturma nedeniyle alkali yöntem ve enzimatik hidrolizin kullanımı öncelikli olacaktır. Enzimatik hidroliz baş...
Citation Formats
R. Ayan Civak and M. Işıksal Bostan, “Portakal Tadı Yoğun Olan Karışımları Belirleme: Yedinci Sınıf Öğrencilerinin Orantısal Düşünme Stratejileri,” 2019, Accessed: 00, 2021. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/72433.