Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Open Science Policy
Open Science Policy
Open Access Guideline
Open Access Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Communities & Collections
Communities & Collections
Help
Help
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Guides
Guides
Thesis submission
Thesis submission
MS without thesis term project submission
MS without thesis term project submission
Publication submission with DOI
Publication submission with DOI
Publication submission
Publication submission
Supporting Information
Supporting Information
General Information
General Information
Copyright, Embargo and License
Copyright, Embargo and License
Contact us
Contact us
Fonksiyonel Ürün Olarak Havuç Domates ve Kırmızı Biber Posası Eklemenin Ekstrüde Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri
Date
2012-10-12
Author
Caltınoglu, Cagla
Şensoy, İlkay
Metadata
Show full item record
Item Usage Stats
90
views
0
downloads
Cite This
URI
https://hdl.handle.net/11511/79543
Collections
Unverified, Conference / Seminar
Suggestions
OpenMETU
Core
Fonksiyonel Kağıt Üretiminde Kullanılmak Üzere Kapsaisin ve Zeytin Yaprağı Özütü ile Yüklenmiş Nano Emülsiyonların Tasarlanması
Öztop, Halil Mecit; Şibil, Yeşim(2016-12-31)
Tıp, ilaç ve gıda endüstrisinde kullanımı artan nanoemülsiyonlar, fonksiyonel özellik gösteren bileşenleri enkapsüle ederek bu bileşenlerin etkili ve kontrollü salınımını, daha yüksek antimikrobiyel aktiviteye sahip olmalarını ve biyoyararlılıklarının artmasını sağlamaktadır. Nanoemülsiyonların artırılmış antimikrobiyel özelliğinden yararlanarak yenilebilir biyofilm, gıdaya uygun paketleme materyalleri, sürfektanlar, dezenfektanlar ve dayanıklı fonksiyonel içecekler üretmek mümkün olabilmektedir. Önerilen p...
Fonksiyonel Ürün Tasarımı: Gıda yapısı, gıda işleme ve biyoerişebilirlik arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
Karakaya, Sibel; Şensoy, İlkay(2016)
Günümüzde gıda ve sağlık arasındaki ilişkinin önemini bilinmektedir. Bu nedenle bu çalışma fonksiyonel bileşen içeren ürün tasarlamayı amaçlamıştır. Bu amaçla fonksiyonel bileşen miktarı yüksek olan gıda işlemi yan ürünlerinin çok tüketilen gıdalara eklenmesi ve sindirim sırasında doğal matrislerinden çıkamayan aktif bileşenlerin gıda işlemi ile sindirim sisteminde daha ulaşılabilir hale getirilmesi planlanmıştır. Bu amaçla yeni ürünün hem fonksiyonel bileşen miktarı hem de biyoerişilebilirliği incelenmişti...
Production of sweetening syrups with functional properties
Yıldız (Yiğitarslan), Sibel; Kıncal, Suzan; Department of Chemical Engineering (2006)
Extraction of fructo-oligosaccharide syrups from grated jerusalem artichoke (JA) tubers was studied by water at 20-60°C by determining the yield, degree of polymerization (DP), product profile (DP of up to 6) and prebiotic effect using Lactobacillus plantarum on samples harvested between October and April, stored for 0-20 days. The optimum solvent to solid ratio was 4, the duration of shaking water bath extraction was 40 min and yield based on JA were 12-17%. Temperature was found to improve yield and funct...
Design and synthesis of functional molecular squares
Akpınar, Handan; Akkaya, Engin Umut; Department of Chemistry (2006)
Self-assembly has big importance in synthesizing supramolecular structures. Highly fluorescent molecular squares with boradiazaindacene (BODIPY) building blocks were obtained via usage of metal driven self-asembly. The boradiazaindacene units were connected with the Pd(II) complex unit enforcing a near-90 degree angle between the building blocks. Thus, we believe we have the first example of BODIPY carrying fluorescent squares. With collective experience in BODIPY chemistry in our group, we may have the fir...
Functional silver nanowires
Alpuğan, Ece; Ünalan, Hüsnü Emrah; Dericioğlu, Arcan Fehmi; Department of Metallurgical and Materials Engineering (2018)
Silver nanowires (Ag NWs) are one of the most promising nanomaterials for future optoelectronic devices. They have high thermal and electrical conductivity and high transparency in network form, which are the key properties for various applications. The use of Ag NWs have been demonstrated in heaters, photodetectors and biosensors. In this thesis, firstly, Ag NW networks are used as electromagnetic interference shields on different substrates such as polyethylene terephthalate (PET), textile, filter paper a...
Citation Formats
IEEE
ACM
APA
CHICAGO
MLA
BibTeX
C. Caltınoglu and İ. Şensoy, “Fonksiyonel Ürün Olarak Havuç Domates ve Kırmızı Biber Posası Eklemenin Ekstrüde Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri,” 2012, Accessed: 00, 2021. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/79543.