Mersin Körfezi Yüzey Sedimanlarında Jeokimyasal Özelliklerin Bölgesel Değişimi

2016-06-03
Tuğrul, Süleyman
Akçay, İsmail
Şehmus, Başduvar
Özhan, Koray

Suggestions

Mersin Körfezi'nde ihtiyoplankton dağılımı ve bolluğu
Ak-örek, Yeşim; Tuğrul, Süleyman; Örek, Hasan (2016-06-03)
Mersin Körfezi'nde pelajikte yer alan kemikli balıkların yumurta ve larvalarının dağılım ve bolluğunu belirlemek amacıyla25-26 Aralık 2014, 22 Şubat- 3-4 Mart 2015, 30 Nisan 2015 ve 22 Ekim 2015 tarihlerinde R/V Bilim-2 araştırma gemisi ile örneklemeleryapılmıştır.Vertikal ihtiyoplankton örneklemeleri; çapı 70 cm, ağ uzunluğu 130 cm ve ağ göz açıklığı 500 mikron Hensen tipi plankton kepçesi ile Aralık döneminde 13, Şubat- Mart döneminde 10, Nisan ve Ekim dönemlerinde 12 adet istasyonda gerçekleştirilmiştir....
Mersin Körfezinde (kuzeydoğu Akdeniz) Birincil Üretim Miktarlarının Mevsimsel Değişimleri
Uysal, Zahit(2010-02-28)
Bu araştırma projesi dünyanın en verimsiz (oligotrofik) denizi olarak kabul edilen Doğu Akdeniz'in nehir girdilerinin en yoğun olduğu kuzeydoğu Akdeniz sularında, denizlerde besin zincirinin ilk halkasını oluşturan ve birincil üreticiler olarak da tanımlanan bitkisel planktonların çok düşük verimlilikteki açık ve görece daha verimli kıta sahanlığı sularındaki üretim kapasitelerinin anlaşılmasını amaçlar. Farklı bitkisel plankton tür ve gruplarının denizlerde birincil üretime katkısı ve bu grupların kimyasal...
Mersin Körfezinde (kuzeydoğu Akdeniz) Sınırlayıcı Besin Elementleri Deneyleri Birincil Üretim Üzerine Olası Etkilerinin Belirlenmesi.
Uysal, Zahit(2011-12-31)
Bu araştırma projesi dünyanın en verimsiz (oligotrofik) denizi olarak kabul edilen Doğu Akdeniz'in nehir girdilerinin en yoğun olduğu kuzeydoğu Akdeniz sularında, denizlerde besin zincirinin ilk halkasını oluşturan ve birincil üreticiler olarak da tanımlanan bitkisel planktonun (fitoplankton) değişken besin elementi düzeylerinde nicel ve nitel açıdan tepkilerini ve populasyonda olası değişimlerin saptanmasını amaçlamaktadır. Besin tuzları birincil üreticilerin sürekliliğini ve kompozisyonunu kontrol eden et...
Mersin Körfezi’nde Dip Tarama-Dökü Faaliyetinin Sucul Ortama Kısa Süreli Etkilerinin Belirlenmesi
Tuğrul, Süleyman; Akçay, İsmail; Örek, Hasan; Sadighrad, Ehsan (2016-06-03)
Temporal and spatial changes in the abundance and biomass of pico (heterotrophic bacteria & synechococcus) and nanoplankton (flagellates) of the Mersin Bay – relationships with ambient physical, chemical and biological parameters
Gazihan Akoğlu, Ayşe; Uysal, Zahit; Department of Marine Biology and Fisheries (2011)
The eastern Mediterranean has been known as the most oligotrophic water body among the worlds oceans and as a result of limited nutrient inputs from terrestrial sources primary productivity and plankton succession are restricted by lack of nutrients especially by phosphorus and nitrogen. Within this domain, Mersin bay forms a so called hot spot (highly sensitive) area where a sharp contrast exists between the coastal area supplied by land-based nutrient sources and the nutrient limited open sea. Excess nutr...
Citation Formats
S. Tuğrul, İ. Akçay, B. Şehmus, and K. Özhan, “Mersin Körfezi Yüzey Sedimanlarında Jeokimyasal Özelliklerin Bölgesel Değişimi,” 2016, Accessed: 00, 2021. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/84155.