Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Open Science Policy
Open Science Policy
Communities & Collections
Communities & Collections
Help
Help
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Guides
Guides
Thesis submission
Thesis submission
MS without thesis term project submission
MS without thesis term project submission
Publication submission with DOI
Publication submission with DOI
Publication submission
Publication submission
Supporting Information
Supporting Information
General Information
General Information
Copyright, Embargo and License
Copyright, Embargo and License
Contact us
Contact us
Gıda Savunması ve Biyoterörizm
Date
2016-04-17
Author
Alpas, Hami
Metadata
Show full item record
Item Usage Stats
63
views
0
downloads
Cite This
URI
https://hdl.handle.net/11511/86745
Collections
Unverified, Conference / Seminar
Suggestions
OpenMETU
Core
High hydrostatic pressure (hhp) applications in food science: a study on compression heating, microbial inactivation kinetics, pulsed pressure and high pressure carbon dioxide treatments
Buzrul, Sencer; Alpas, Hami; Department of Food Engineering (2008)
In this study the action of high hydrostatic pressure (HHP) on compression heating of liquid foods and pressure transmitting fluids, inactivation of Escherichia coli and Listeria innocua in different food media (milk and fruit juices), pulsed pressure and high pressure carbon dioxide treatments was investigated. The experimental results in this study allowed pointing out some important results: (i) The thermal effects of compression should be taken into account when HHP pasteurization processes are develope...
Gıda Endüstrisi Atıklarından Alkali Pektinaz Üretimi Ve Modellenmesi
Çekmecelioğlu, Deniz(2013-12-31)
KAPSAM: Fındık atıklarından alkali pektinaz enzimi üretmek, enzim aktivite değişimini modellemek projede ulaşılmak istenen temel amaçtır.Bu proje ile hazırda kullanılan mısır, şeker pancarı, buğday kepeği, portakal kabukları vb. atıklara ilave olarak yeni bir hammadde kazandırılacak; dolayısıyla tarım ekonomisine canlılık kazandırmasının yanı sıra çevre sağlığına da olumlu etkilerinin olacağı düşünülmektedir. YÖNTEM/GEREKÇE: Projenin birinci aşamasında hammadde içerik analizi yapılacaktır. Öğütülen hammadd...
Food spoilage monitoring using carbon nanodots and uv irradiation reinforced colorimetric fish gelatin films
Kılıç, Münevver Beyza; Kahyaoğlu, Leyla Nesrin; Şümnü, Servet Gülüm; Department of Food Engineering (2022-9)
Foodborne diseases can lead to serious health and economic losses. Therefore, research priority has been given to the efforts to ensure food safety in recent years. Within this framework, effective and user-friendly smart packaging technologies need to be developed and integrated into food packaging applications. The proposed project aims to develop a biocompatible colorimetric film that can be integrated into food packaging where the consumer can easily obtain a real-time freshness assessment of food. Fish...
Gıda Endüstrisi Atıklarının Katma-Değeri Yüksek Çoklu-Ürünlerin Üretiminde Kullanımı: Poligalakturonaz ve Pektin Liyaz Enzimleri ile Mikrobiyal Yağ Üretimi
Çekmecelioğlu, Deniz; Gürel, Nermin; Ören Yardimci, Gözde(2018-12-31)
Gıda ve tarım endüstrisinin çok büyük miktarda atık oluşturması ve bu atıkların çok azının geri dönüştürülmesi hem ekonomik kayıplara hem de çevresel sorunlara neden olmaktadır. Ayrıca son yıllarda, fermentasyon teknolojisinde kullanılan ham maddenin üretim maliyetinin yüksek olması nedeniyle sürdürülebilir, ucuz ve bol hammadde kullanma eğilimleri artmıştır. Dolayısıyla, bu çalışmada, fındık kabuğu hidrolizatı kullanarak katma değeri yüksek çoklu-ürünler olarak poligalakturonaz ve pektin liyaz enzimleri i...
Stability of double emulsions for food applications
Yıldırım, Merve; Şümnü, Servet Gülüm; Şahin, Serpil; Department of Food Engineering (2015)
Double emulsion technology has potential effect on development of diversity and quality of functional foods by decreasing the oil and salt concentration, encapsulating and controlled release of valuable components. In this study, it was aimed to formulate stable double emulsions to be used for reduction of oil content of mayonnaise samples. W1/O ratios of primary emulsions, stabilized by polyglycerol polyricinoleate, were designed as 2:8, and 4:6, and (W1/O)/W2 ratios of double emulsions were 2:8, and 4:6. ...
Citation Formats
IEEE
ACM
APA
CHICAGO
MLA
BibTeX
H. Alpas, “Gıda Savunması ve Biyoterörizm,” 2016, Accessed: 00, 2021. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/86745.