Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Open Science Policy
Open Science Policy
Open Access Guideline
Open Access Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Communities & Collections
Communities & Collections
Help
Help
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Guides
Guides
Thesis submission
Thesis submission
MS without thesis term project submission
MS without thesis term project submission
Publication submission with DOI
Publication submission with DOI
Publication submission
Publication submission
Supporting Information
Supporting Information
General Information
General Information
Copyright, Embargo and License
Copyright, Embargo and License
Contact us
Contact us
Mikro Düzeyde İnceltilmiş Bulgur ve Nohut Kepeğinin Ekmekte Lif Kaynağı Olarak Kullanılabilirliği
Date
2016-11-15
Author
Özkaya, Berrin
Özkeser, İrem
Duman, Burcu
Özkaya, Hazım
Metadata
Show full item record
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
.
Item Usage Stats
27
views
0
downloads
Cite This
URI
https://hdl.handle.net/11511/95835
Collections
Department of Food Engineering, Project and Design
Suggestions
OpenMETU
Core
Mems based microbial fuel cell with microliter volume for microscale power generation
Şen Doğan, Begüm; Külah, Haluk; Department of Micro and Nanotechnology (2020-9)
Fuel cells can be a part of the solution to energy problem in the world. They can supply power in both macro and micro scales. Especially, MEMS based microscale microbial fuel cells (μMFC) may hold the answer to manufacture easy, cheap, fast, and mobile power sources and sensors. μMFCs are electrochemical devices converting chemical energy into electrical energy utilizing microorganisms as biocatalyst, instead of precious metal catalysts used in conventional fuel cells. They can be integrated to power...
Mikro - oluklu ısı borusunun yoğuşma bölgesinin kütle korunumlu modellenmesi
Harmancı, İlteriş Berke; Dursunkaya, Zafer (null; 2017-09-16)
Mikro Ölçekte Bir Buhar Sıkıştırmalı Soğutma Çevriminin Tasarım, Üretim ve Testleri
Jafari, Rahim; Unver, Ozgur Hakki; Okutucu Özyurt, Hanife Tuba; Kılıç, Engin Sadık; Türkakar, Göker(2015)
Günümüz elektronik soğutma endüstrisinde, giderek küçülen hacimlerde ortaya çıkanyüksek miktardaki ısı zamanında uzaklaştırılmadığı takdirde, bölgesel sıcaklık artışlarıciddi hasarlara ya da performans düşüşüne yol açabilmektedir. Alternatif bir soğutmametodu olarak, mikro ölçekte bir buhar sıkıştırmalı soğutma çevrimi tasarlanarak küçükhacimlerden yüksek oranda ısı atılması amaçlanmıştır. Mevcut projede bahsedilen çevrimin ilk örneği üretilmiş olup bazı performans testleri gerçekleştirilmiştir. Çevrimin en...
Mikro-Nano Desenli Polimerik Yüzeylerin Farklı Hücre Tiplerini Yönlendirmedeki Etkilerinin Araştırılması Ve Damar Doku Mühendisliğine Uygulanması
Hasırcı, Vasıf Nejat(2010-12-31)
Bu tez çalışmasında hücre tepkisi bakımından (hücrelerin tutunması ve uzanımları) 650 nm ile 5 μm arasındaki boyutlarda ve farklı dağılımlar gösteren tümsek yapıların yükseklik ve dağılımlarının bir geçiş aralığı olup olmadığının belirlenmesine çalışılacaktır. Önerilen projede damar doku mühendisliği uygulamalarına yönelik olarak nanodesenli polimerik filmler hazırlanacak ve insan safen veninden izole edilmiş düz kas hücreleriyle in vitro ortamda etkileştirilecektir. Bu etkileşimin başarısı, nanodesenl...
Ultra Düşük Gürültülü Fiber Fabry-Perot İnterferometresi Geliştirilmesi
Oral, Ahmet(2015-12-31)
Bu projede gürültü seviyesi yaklaşık olarak 1fm/√Hz olan bir fiber Fabry-Perot interferometresi geliştirilecektir. Geliştirilecek olan Fabry-Perot interferometresi öncelikle Atomik Kuvvet Mikroskoplarında (AKM), daha sonra da başka çok hassas mesafe ölçümü gerektiren deneylerde kullanılabilecektir.
Citation Formats
IEEE
ACM
APA
CHICAGO
MLA
BibTeX
B. Özkaya, İ. Özkeser, B. Duman, and H. Özkaya, “Mikro Düzeyde İnceltilmiş Bulgur ve Nohut Kepeğinin Ekmekte Lif Kaynağı Olarak Kullanılabilirliği,” 2016. Accessed: 00, 2022. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/95835.