Denizlerdeki Mikrobiyal Reaksiyonların Yeni Yaklaşımları kullanılarak Araştırılması Genetik biyokimya ve Modelleme

2016-01-01
Küçükavşar, Selin
Arkın, Şadi Sinan
Salihoğlu, Barış
Karahan, Arzu
İbello, Valeria

Suggestions

Denizlerdeki Mikrobiyal Reaksiyonların Yeni Yaklaşımlar Kullanılarak Araştırılması: Genetik, Biyojeokimya ve Modelleme
Tuğrul, Süleyman; Salihoğlu, Barış; Ibello, Valeria; Örek, Hasan; Karahan, Arzu(2018)
ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü tarafından Mersin Körfezi?nde 1997 yılından bu yanasürdürülen Erdemli Zaman Serisi (ETS) programı dahilinde ölçülen degiskenlere ek olarak, buproje kapsamında toplam su kolonu derinligi 200 metre olan istasyonda altı farklı derinliktenbir yıl boyunca aylık periyotlarda deniz suyu örneklemesi yapılmıstır. Bu örneklerde yeni nesildizileme yönteminin kullanıldıgı amplikon dizilemesi (metagenomik) analizleri yapılarakbiyojeokimyasal döngülerde önemli roller oynayan bakteri türleri...
Denizlerdeki Mikrobiyal Döngülerin Genetik Yaklaşımlar kullanarak Araştırılması
Küçükavşar, Selin; Arkın, Şadi Sinan; Karahan, Arzu; Salihoğlu, Barış (2016-01-01)
Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme İşi 2014-2016 Karadeniz Özet Raporu
Polat Beken, Çolpan; Atabay, Hakan; Mantıkçı, Mustafa; Tan, İbrahim; Tolun, Leyla; Mutlu, Sabri; Aslan, Ertuğrul; Sezgin, Murat; ŞAHİN, FATİH; KURT ŞAHİN, GÜLEY; Ünlüer, Fikriye; TAŞKIN, ERGÜN; MİNARECİ, ORKİDE; Çakır, Murat; KARAKULAK, FİRDES SAADET; KAHRAMAN, ABDULLAH EKREM; GÜL, BENAL; TELLİ KARAKOÇ, FATMA; DÜZGÜNEŞ, ERTUĞ; ERÜZ, COŞKUN; Kıdeyş, Ahmet Erkan (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, 2017-01-01)
Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme İşi 2014-2016 Akdeniz Özet Raporu
Tuğrul, Süleyman; Kıdeyş, Ahmet Erkan; Gücü, Ali Cemal; Ok, Meltem; Güven, Olgaç; Akçay, İsmail; Gökdağ, Kerem; Polat Beken, Çolpan; Tan, İbrahim; Atabay, Hakan; Tolun, Leyla; ÇINAR, MELİH ERTAN; Dağlı, Ertan; DOĞAN, ALPER; BAKIR, AHMET KEREM; KIRKIM, FEVZİ; TAŞKIN, ERGÜN; MİNARECİ, ERSİN; Çakır, Murat; ASLAN, HERDEM (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, 2017-01-01)
Denizlerin Önemi Hakkında Gelecek Nesillerimizi Bilinçlendirme Çalışmaları
Kıdeyş, Ahmet Erkan; Zenginer Yılmaz, Arife; Topaloğlu, Bülent; Dağtekin, Büket Buşra; Tezcan, Devrim; Yücel Gier, Güzel; Dağtekin, Murat; Yurtdaş, Soner; Ak Örek, Yeşim (2016-06-03)
Katı ve sıvı atıkların denizlere bırakılması, doğal kaynaklarımızın bilinçsizce tüketilmesi ve kıyılarımızın doğal yapılarının tahribatı gibi insan kaynaklı baskıların deniz ekosistemi üzerinde etkileri yapılan bilimsel çalışmalarla ortaya konmaktadır. İnsan kaynaklı baskılar sonucu denizlerdeki biyoçeşitlilik azalmakta ve barındırdıkları canlılara geri dönüşü olmayan zararlara neden olmaktadır. Bu yüzden, ileride bilimadamı, politikacı ya da karar verici olacak olan geleceğimizin teminatıçocukları...
Citation Formats
S. Küçükavşar, Ş. S. Arkın, B. Salihoğlu, A. Karahan, and V. İbello, “Denizlerdeki Mikrobiyal Reaksiyonların Yeni Yaklaşımları kullanılarak Araştırılması Genetik biyokimya ve Modelleme,” 2016, Accessed: 00, 2021. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/72033.