Mobilya Tasarımında Girdilerin Optimizasyonu

1987-12-16

Suggestions

An Experimental Study Of Evaluation In Building Design
Çakın, Şahap (Middle East Technical University, Faculty of Architecture, 1976)
The study reported here is aimed at gaining an insight into the relationships between the quality of information presented to architects and non-architects on design alternatives, their professional training and the level of agreement in "choice" situations. Beginning with earlier studies on concepts such as judgement and evaluation in design, we shall dwell on background studies related to the quality of information, its complexity and the role of architectural training on preferences.
Critical Success Factors of Partnering in the Building Design Process
Doğan, Sevgi Zeynep ; Kılıç Çalğıcı, Pınar ; Arditi, David ; Günaydın, Hüsnü Murat (Middle East Technical University, Faculty of Architecture, 2015-12-15)
Etkin olamayan ortaklıklar bina projelerinin yönetiminde, tasarım tekrarlarına ve pahalı değişikliklere sebep olmaktadır. Ortaklığın etkileri, bina projesinin yapım evresi bağlamında etraflıca tartışılmaktadır; ancak tasarım evresi için çok nadir ele alınmaktadır. Bina tasarım sürecinin çokdisiplinli ve işbirlikçi yapısı göz önüne alındığında tasarım evresindeki ortaklığın uygulanabilirliğini, faydasını ve niteliğini inceleyen sistematik ve derin araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çalışma, bina tasarım s...
Mimarlık Pratiğinde Nerede Ayrı/Aykırı Düştük
Sargın, Güven Arif (yort, 2020-04-01)
Banyo Pratikleri: Gündelik Hayat ve Tasarım Perspektifinden Bir İnceleme
Aytaç, Aysun; Timur Öğüt, Şebnem (Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi; 2016)
Bu çalışma konutun önemli ama mahrem alanlarından biri olan, günümüz evsel banyo mekanının kullanım pratiklerini anlamaya yöneliktir. Çalışmanın banyoyu odağına almasının sebebi, banyo pratiklerinin kültürden fazlasıyla etkilenebilir olması ve bu durumun da o coğrafyaya özelleşmiş pratikleri besleyebilir olmasıdır. Çalışma, kullanıcılar ve banyo mekanı arasındaki karşılıklı ilişkiyi ve banyonun gündelik hayat rutinine nasıl dahil edildiğini ortaya çıkartır. Banyonun kullanımı ve deneyimi hakkında derinlemes...
Mimarlık Mesleğinin Geleceği
Güzer, Celal Abdi (2015-01-30)
Citation Formats
H. Gürsu, “Mobilya Tasarımında Girdilerin Optimizasyonu,” 1987, Accessed: 00, 2021. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/75903.