Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Open Science Policy
Open Science Policy
Open Access Guideline
Open Access Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Communities & Collections
Communities & Collections
Help
Help
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Guides
Guides
Thesis submission
Thesis submission
MS without thesis term project submission
MS without thesis term project submission
Publication submission with DOI
Publication submission with DOI
Publication submission
Publication submission
Supporting Information
Supporting Information
General Information
General Information
Copyright, Embargo and License
Copyright, Embargo and License
Contact us
Contact us
Kenevir Tohumu Tozu ve Soya Protein İzolatı ile Oluşturulan Yüksek Nemli Et Analoglarının Protein Çözünürlüğü ve Antioksidan Aktivite İncelemesi
Date
2023-09-28
Author
Çalışkan, Deniz
Şensoy, İlkay
Metadata
Show full item record
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
.
Item Usage Stats
217
views
0
downloads
Cite This
Bu çalışmada soya protein izolatı (SPİ) ve kenevir tohumu unu (KTU) farklı oranlarda (100:0, 75:25, ve 50:50) karıştırılarak yüksek nemli ekstrüzyon ile et analogları (EA) yapılmıştır. Ekstrüzyon çalışma koşulları üç farklı nem (%65, %70 ve %75) ve iki farklı sıcaklık profilini içermektedir. Protein etkileşimleri en yüksek hidrojen bağları ile sağlanmış olup, bunu disülfit bağları takip etmektedir. Antioksidan aktivitesi KTU oranı ve sıcaklık ile doğru orantılı olarak artmıştır.
URI
https://nafost.org/
https://hdl.handle.net/11511/105669
Conference Name
NAFoST-2023 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 1. Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar 28-29 Eylül, 2023 İzmir, Türkiye
Collections
Department of Food Engineering, Conference / Seminar
Citation Formats
IEEE
ACM
APA
CHICAGO
MLA
BibTeX
D. Çalışkan and İ. Şensoy, “Kenevir Tohumu Tozu ve Soya Protein İzolatı ile Oluşturulan Yüksek Nemli Et Analoglarının Protein Çözünürlüğü ve Antioksidan Aktivite İncelemesi,” presented at the NAFoST-2023 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 1. Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar 28-29 Eylül, 2023 İzmir, Türkiye, İzmir, Türkiye, 2023, Accessed: 00, 2023. [Online]. Available: https://nafost.org/.