Department of Food Engineering, Conference / Seminar

Browse
Search within this collection:

Filters

Entity Type
Publication (99)

Has File(s)
No (99)

Author
Öztop, Halil Mecit (38)
Alpas, Hami (24)
Şahin, Serpil (17)
Şümnü, Servet Gülüm (13)
Şensoy, İlkay (11)

Subject
Food security (3)
Chestnut flour (2)
Food chain security (2)
Food Science & Technology (2)
Hidrojel (2)

Date Issued
1988 - 1989 (1)
1990 - 1999 (1)
2000 - 2009 (11)
2010 - 2019 (67)
2020 - 2021 (18)

Item Type
Conference Paper (90)
Poster (2)
Presentation (2)

Recent Submissions

Effect of fiber addition on in vitro starch digestibility of bread and cracker Ilkay Sensoy, Hilal Bilgiç
Şensoy, İlkay (2021-11-01)
In vitro starch digestibility of fiber added flat dough pieces cooked at different processing conditions Nilay Güler, İlkay Şensoy*
Güler, Nilay; Şensoy, İlkay (2021-11-01)
Investigation of wheat starch cooked with fibers: short-range order and in vitro digestion
Güven, Özge; Şensoy, İlkay (2021-11-01)
Use of TD NMR approaches for characterisation of bovine and porcine gelatin based soft candies
Uğuz, Sirvan Sultan; Grunin, Leonid; Öztop, Halil Mecit (2021-04-30)
Basit şekerlerin doymuş çözeltilerdeki davranışlarının moleküler dinamik (MD) simülasyon ile incelenmesi
Balabanlı, Zinnur Yağmur; Öztop, Halil Mecit (2020-10-23)
Şekerler biyokullanılabilirliği, son ürün kalitesini ve üretim verimini etkileyen birçok yapısal özelliğe sahiptir bu sebeple değişen koşullar altındaki yapısal davranışlarının incelenmesi esastır. Bu araştırmanın amacı fr...
Karanfil ve kekik yağlarıyla hazırlanmış nanoemülsiyonların zamansal alanda NMR relaksometre tekniği ile incelenmesi
Tonyalı Karslı, Gökcem; Öztop, Halil Mecit; Şahin, Serpil (2020-10-22)
Defne yağı içeren antifungal kâğıt tabakaların tasarımı
Ucbaş, Derya; Tonyalı Karslı, Gökcem; Şahin, Serpil; Öztop, Halil Mecit (2020-10-21)
DEFNE YAĞI İÇEREN ANTİFUNGAL KÂĞIT TABAKALARIN TASARIMIDerya UCBAŞ*, Gökçem Tonyalı KARSLI, Serpil ŞAHİN, Halil Mecit ÖZTOPODTÜ, Gıda Mühendisliği Bölümü, AnkaraTaze gıdaların büyük bir oranı tüketiciye ulaşmadan ya da tük...
FARKLI HİDROKOLLOİDLERİN HİDRASYON DAVRANIŞLARININ DÜŞÜK REZOLÜSYONLU NMR RELAKSOMETRE İLE İNCELENMESİ
Taş, Ozan; Ertuğrul, Ülkü; Öztop, Halil Mecit (2020-10-21)
FARKLI HİDROKOLLOİDLERİN HİDRASYON DAVRANIŞLARININ DÜŞÜK REZOLÜSYONLU NMR RELAKSOMETRE İLE İNCELENMESİOzan TAŞ[1], Ülkü ERTUĞRUL, Halil Mecit ÖZTOPOrta Doğu Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara Hidrok...
BASİT ŞEKERLER İLE GLİKE EDİLMİŞ SOYA PROTEİNİ İZOLATININ HİDRASYON DAVRANIŞININ ZAMANSAL ALANDA NMR RELAKSOMETRE TEKNİĞİ İLE İNCELENMES
Namlı, Serap; Öztop, Halil Mecit; Şümnü, Servet Gülüm (2020-10-21)
Glike soya proteinlerinin düşük rezolüsyonlu nmr relaksometre ile hidrasyon davranışının incelenmesi
Ertuğrul, Ülkü; Taş, Ozan; Öztop, Halil Mecit (2020-10-21)
Günümüzdeinsanlar daha sağlıklı bir yaşam sürdürmek için beslenme programlarınaproteinleri dâhil etme eğilimindedirler. Büyük oranda sürdürülebilirlik, düşüküretim maliyeti ve yüksek besin değeri nedeniyle, bitkisel protei...
Biochemical Characterization and Stability of B. subtilis Pectinase Produced using Hazelnut Shells by Submerged Fermentation
Uzuner, Sibel; Çekmecelioğlu, Deniz (2020-09-01)
Physicochemical Characterization of Chia Seed Oil Nanoemulsions
Alpas, Hami (2020-04-15)
NMR Relaxometry as a Tool to Understand the Effect of HHP on the Gelation Properties of Fish Gelatin
Alpas, Hami; Öztop, Halil Mecit; Okur, İlhami (2020-03-19)
Determining Effects of Cooling Rate on Crystallization Behavior of Palm Kernel Stearin (PKS) by Nuclear Magnetic Resonance (NMR)”
Alpas, Hami (2020-03-15)
Effect of Formulation on Sugar Profiles of Gummy Confections During Storage at Different Temperatures
TİREKİ, SUZAN; Şümnü, Servet Gülüm; Şahin, Serpil (2020-03-12)
Encapsulation of Magnesium with Double Emulsion by Using Lentil Flour
Kabakcı, Cansu; Şümnü, Servet Gülüm; Şahin, Serpil (2020-03-02)
Gallic acid incorporated pea flour films as an edible and active food packaging
Yıldız, Eda; Şümnü, Servet Gülüm; Şahin, Serpil (2020-03-02)
Bacterial and fungal strain selections for cellulase and xylanase production using distillers' dried grains with solubles (DDGS)
Iram, Attia; Çekmecelioğlu, Deniz; Demirci, Ali (2020-01-01)
Distillers' dried grains with solubles (DDGS) are by-products of dry-mill bioethanol production from corn and wheat. The DDGS is leftover by the yeast after converting the starch into ethanol and it has a high nutritional ...
Effect of fiber addition on gelatinization crystallinity of wheat starch
Güven, Özge; Şensoy, İlkay (null; 2019-11-12)
Dietary fibers (DF) have been shown to decrease postprandial glucose levels of starch-based foods. One possible explanation is that competition between starch and fiber for water may limit starch gelatinization. Less gelat...
Bacterial cellulase production using grape pomace hydrolysate as a carbon source
Kurt, Ayşe Sultan; Çekmecelioğlu, Deniz (2019-11-09)
Citation Formats