Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Open Science Policy
Open Science Policy
Open Access Guideline
Open Access Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Communities & Collections
Communities & Collections
Help
Help
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Guides
Guides
Thesis submission
Thesis submission
MS without thesis term project submission
MS without thesis term project submission
Publication submission with DOI
Publication submission with DOI
Publication submission
Publication submission
Supporting Information
Supporting Information
General Information
General Information
Copyright, Embargo and License
Copyright, Embargo and License
Contact us
Contact us
Yüksek Nemli Ekstrüzyon Yöntemiyle Elde Edilen Et Analoglarının Tekno-fonksiyonel Özellikleri
Date
2023-09-28
Author
Çalişkan, Ilhan
Mert, Behiç
Şensoy, İlkay
Metadata
Show full item record
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
.
Item Usage Stats
215
views
0
downloads
Cite This
Bitki bazlı et analogları, protein açısından zengin gıda ürünlerini daha düşük çevresel etkiyle sağlayarak küresel gıda sistemi için fırsatlar sunmaktadır. Bu çalışmada, soğuk sıkım sonrası elde edilen kenevir tohumu unu (K), soya protein izolatı (SPI) ile belirli oranlarda (K:SPI, 0:100, 25:75 ve 50:50) karıştırılarak farklı sıcaklık profili (Son bölge: 100°C ve 125°C) ve nem (%65,%70 ve %75) koşullarında çift vidalı ekstrüder ile ekstrüzyona tabi tutulmuştur. Elde edilen et analoglarında tekstür profil analizi, kesme kuvveti ve renk ölçümleri yapılmıştır. Bu çalışma, kenevir tohumu ve soya proteini karışımlarından elde edilen et analoglarının, lifli yapıları sayesinde et yapısını taklit etme potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir.
URI
https://nafost.org/
https://hdl.handle.net/11511/105752
Conference Name
NAFoST-2023 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 1. Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar 28-29 Eylül, 2023 İzmir, Türkiye
Collections
Department of Food Engineering, Conference / Seminar
Citation Formats
IEEE
ACM
APA
CHICAGO
MLA
BibTeX
I. Çalişkan, B. Mert, and İ. Şensoy, “Yüksek Nemli Ekstrüzyon Yöntemiyle Elde Edilen Et Analoglarının Tekno-fonksiyonel Özellikleri,” presented at the NAFoST-2023 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 1. Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar 28-29 Eylül, 2023 İzmir, Türkiye, İzmir, Türkiye, 2023, Accessed: 00, 2023. [Online]. Available: https://nafost.org/.