ŞEHİCİLİKTE GELECEKÇİ DÜŞÜNCE: GÜNCEL KENTSEL TASARIM PRATİĞİNE ELEŞTİREL BAKIŞ

2020-10-13

Suggestions

MAPPING IN URBANISM: THE ROLE OF MAPS AND MAPPING IN URBAN DESIGN THINKING
Tufan, Aybüke; Çalışkan, Olgu; Urban Design in City and Regional Planning Department (2022-8-31)
Maps have been primary representations of space for centuries and the traditional approaches in cartographic production have bounded mapping practices in a rigid, conventional, and scientific framework. Within that framework, the relationship between maps and urbanism was limited to the representative aspects of mapping to read the visible elements of geographies, regions, cities, and built environments. However, with the post-representative, post-structuralist and postmodern theories on maps and mapping, a...
ŞEBEKE BAĞLANTILI EVİRİCİLİ ÖRGÜLÜ SOLAR SİSTEMLERDE DC ENİYİLEŞTİRİCİLERİ KULLANARAK GÜÇ ENİYİLEŞTİRMESİ
Hava, Ahmet Masum(2017-12-31)
ŞEBEKE BAĞLANTILI EVİRİCİLİ ÖRGÜLÜ SOLAR SİSTEMLERDE DC ENİYİLEŞTİRİCİLERİ KULLANARAK GÜÇ ENİYİLEŞTİRMESİ
PROPENSITY SCORE MATCHING IN THE ELECTION FORECASTING BY FOCUSING ON "UNDECIDED" VOTERS
Köse, Zelal Toprak; İlk Dağ, Özlem; Department of Statistics (2022-8-17)
How to deal with "undecided" voters is a big worry among those who conduct and analyze pre-election polls. This group makes it difficult to make inferences about elections so it is important to understand the behavior of undecided voters before making election forecasting. Undecided voters may determine the fate of the next elections in Turkey. This thesis aims to predict the outcome of the next parliamentary election in Turkey using findings of opinion polls based on the undecided voters. In order to analy...
SEÇİLMİŞ MEYVE VE SEBZE ÖRNEKLERİNDE DONDURUCU DONDURMA HIZININ VE FARKLI SICAKLIKLARDA MUHAFAZANIN ÜRÜN KALİTESİNE ETKİSİ
Bayındırlı, Alev; Ökmen, Zinet Aytanga; Öztop, Halil Mecit(2015-12-31)
Taze sebze ve meyve gibi çabuk bozulan gıdaların raf ömürleri, dondurarak ( -18 ile -35°C arasında) biyokimyasal ve mikrobiyolojik değişiklikleri en aza indirmek suretiyle süre olarak ay bazında 1 yıla kadar uzatılabilmektedir. Gıdaların dondurulması ile ilgili çalışmalar, büyük boyutlardaki buz kristallerinin ürün kalitesini düşürdüğünü göstermiştir. Yavaş donma hızı sırasında buz kristalleri daha büyük boyutlarda oluşmakta iken hızlı donma sırasında çok sayıda buz kristali bir anda ve küçük sayılarda o...
ŞEFFAF ISITICILAR İÇİN FTO VE ITO İNCE FİLM KAPLAMALAR
Özenbaş, Ahmet Macit(2017-12-31)
ŞEFFAF ISITICILAR İÇİN FTO VE ITO İNCE FİLM KAPLAMALAR
Citation Formats
H. E. Efeoğlu and O. Çalışkan, “ŞEHİCİLİKTE GELECEKÇİ DÜŞÜNCE: GÜNCEL KENTSEL TASARIM PRATİĞİNE ELEŞTİREL BAKIŞ,” 2020, Accessed: 00, 2021. [Online]. Available: http://kutuphane.msgsu.edu.tr/yordambt/yordam.php.