Meksika da Yerelleşme Politikaları Neoliberalizm ve Demokratikleşme Süreçlerinin Kesişimi

2006-08-01

Suggestions

Meksika da Neoliberal Kalkınma ve Planlama Modeli Kamu Özel Sektör Ortaklıkları
Topal Yılmaz, Aylin (2007-12-15)
Meksika da Tarım Politikaları ve Kırsal Mücadele Dinamikleri
Topal Yılmaz, Aylin (2014-08-01)
Meksika'da Ve Türkiye'de Bölgesel Kalkınma Ve Neolibeslim.
Yalman, Osman Galip(2009-12-31)
Meksika’da tarım politikaları ve kırsal mücadele dinamikleri
Topal Yılmaz, Aylin (Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Ankara, Turkey), 2014-8)
Bu çalışma Meksika’da köylülüğün ve küçük üreticiliğin topraktan koparılma sürecini incelemeyi amaçlıyor. Çalışma, 1910 Devrimi’nden itibaren uygulanan tarımsal ve kırsal kalkınma politikalarına ilişkin bir dönemleme yaparken aynı zamanda bu politikaların çiftçi ve köylü mücadele dinamikleri üzerine etkilerini tartışıyor. Bugün kırsal bölgelerde yaşayan hane halkları göçmen havaleleri ve devletin nakit yardımları gibi dışarıdan gelecek gelir kaynaklarına bağımlı hale getirilirken, bu iki kaynağın yerini alm...
Deregulation in telecommunications sectors of Mexico and Turkey
Furat, Mina; Geray, Haluk; Department of Science and Technology Policy Studies (2004)
National Telecommunications policies have been differentiated together with the extension of international trade, increasing importance of information in trade and the convergence of telecommunications, broadcasting and computing sectors. with the influence of these global factors, the subject of this thesis is the study of Mexican and Turkish national telecommunications policies regarding with the deregulation in telecommmunications service sector.
Citation Formats
A. Topal Yılmaz, “Meksika da Yerelleşme Politikaları Neoliberalizm ve Demokratikleşme Süreçlerinin Kesişimi,” Praksis, pp. 149–171, 2006, Accessed: 00, 2021. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/86282.