Manyetik Potansiyel İçeren Manyeto-Konveksiyon Akışın Karşılıklı Sınır Elemanları Metodu ile Çözümü

2013-12-31
Bu projede Maxwell denklemleri, Navier-Stokes denklemleri, enerji denklemi, elektrik akım denklemi ve manyetik potensiyel denklemi ile indüklenmiş manyetik alan denklemleri bir bütün olarak sayısal yöntem ile çözülecektir. Sayısal yöntem olarak karşılıklı sınır elemanları metodu (KSEM), dual reciprocity boundary element method (DRBEM), kullanılacaktır. Projede Manyeto-konveksiyon denklemleri ısı transferi denklemi ile birlikte 2 boyutlu kanal kesitlerinde çözülecek ve akış profilleri, ısı transferi hareketleri, manyetik potensiyel ve elektrik akım davranışları grafikler ile modellenecektir.

Suggestions

OTOMORFİZMA GRUBU OLARAK FROBENİUS BENZERİ GRUPLAR
Güloğlu, Suayip Ismail; Ercan, Gülin(2017)
A sonlu grubu, sonlu bir G grubu üzerinde otomorfizmalarla etki etmekte olsun. A=FH nin,çekirdeği F ve tümleyeni H olan bir Frobenius grubu olması durumu Khukhro, Makarenko veShumyatsky tarafından çalışılmıştır. Gülin Ercan ve İsmail Ş. Güloğlu, bu çalışmalardakişartları zayıflatmayı amaçlarken, Frobenius-benzeri grup kavramını ortaya atmışlar; ve bukapsamda bir çok sonuçlar elde etmişlerdir.Bu projenin ana hedefi Frobenius-benzeri grupların etkileri üzerine yapılmış olançalışmalardaki bazı kısıtlayıcı şart...
Çapraz difüzyon sistemlerinde model indirgeme yöntemlerinin uygulamaları
Yücel, Hamdullah(2017-12-31)
Fizik, kimya ve biyolojide bir çok fenomenin modellemesinde karşılaşılan çapraz difüzyon özelliğine sahip reaksiyon- difüzyon sistemlerinin uzayda kesintili Galerkin, zamanda entropi akışına uygun yöntemlerle çözülmesine amaçlanmaktadır. Çok parametreye sahip olan bu sistemlerin etkin çözümleri için model indirgeme yöntemleri uygulanacaktır.
k-existentially kapalı gruplarda altgrupların normalleyenleri
Kuzucuoğlu, Mahmut(2018-12-31)
k sonsuz bir kardinal sayı olmak üzere k-existentially kapalı gruplarda, altgrupların merkezleyenlerinin yapısı daha önceki çalışmalarda belirlenmişti. Bu proje ile altgrupların normalleyenlerinin yapısı araştırılacak ve bunlar izomorfizma farkıyla sınıflandırılmaya çalışılacaktır.
Ekonomik ve Sosyal Göstergelerin Gayrimenkul Piyasaları Üzerindeki Etkisinin Parametrik ve Parametrik Olmayan Yöntemler ile Tahmini
Kestel, Sevtap Ayşe; Bayram, Ayça(2017-12-31)
Konut piyasalarını etkileyen faktörler ve bu faktörlerin bu piyasayı nasıl etkilediği mantıksal olarak tahmin edilmesine rağmen, konut piyasalarını inceleyen parametrik ve non parametrik modeller literatürde gereken önemi hala görmemiştir. Bu proje ile gayrimenkul piyasalarının tanımlanması, ulusal ekonomik ve sosyo ekonomik göstergelerin gayrimenkul piyasaları üzerindeki etkilerinin araştırılması ve bu göstergelere dayanan bazı popüler parametrik ve parametrik olmayan modelleme teknikleri uygulanarak bu pi...
Boole Fonksiyonlara Matematiksel Bakış, Kodlama Teorisi, Sonlu Cisimler Üzerinde Cebirsel Eğriler
Özbudak, Ferruh; Otal, Kamil; Tekin, Eda; Çomak, Pınar(2017-12-31)
Boole Fonksiyonlara Matematiksel Bakış, Kodlama Teorisi, Sonlu Cisimler Üzerinde Cebirsel Eğrilerin üzerine çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Detaylar ekte verilmiştir.
Citation Formats
M. Tezer, “Manyetik Potansiyel İçeren Manyeto-Konveksiyon Akışın Karşılıklı Sınır Elemanları Metodu ile Çözümü,” 2013. Accessed: 00, 2020. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/61679.