Göreve Uyumlu Kumanda Yüzeylerinin Geliştirilmesi

2011-01-01
Savunma ve Havacılık

Suggestions

Göreve Uyumlu Kumanda Yüzeylerinin Geliştirilmesi
Yaman, Yavuz; Özgen, Serkan (2011-01-01)
Göreve uyumlu kanat tasarım ve geliştirme çalışmaları
Güçlü, Seber; Şahin, Melin; Özgen, Serkan; Volkan, Nalbantoğlu; Yaman, Yavuz (null; 2008-06-26)
Tüm hava araçlarında ağırlığının en aza indirilmesi, yakıt tüketiminin azaltılması, manevra kabiliyeti ve sessizlik en önemli tasarım gerekleridir. Yeni nesil göreve uyumlu, şekil değiştirebilen kanatlara sahip insansız hava araçlarının tasarım da anlan bu özellikler göz önünde tutularak yapılmaktadır. Özellikle çok aşamalı görevlerde bu tip hava araçlar, sabit bir kanat geometrisine sahip olan klasik tasarımlara göre daha üstün bir uçuş performans sergileyebilmekte ve yapısal esneklikleri nedeniyle anlık u...
Göreve Uyumlu Kanatlara Sahip bir İnsansız Hava Aracının Tasarımı
Yaman, Yavuz; Özgen, Serkan; Şahin, Melin; Erdoğan Tolga, İnsuyu; Ünlüsoy, Levent (2009-07-02)
Bu bildiride ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisli i Bölümünde sürdürülmekte olan, göreve uyumlu kanatlara sahip, bir insansız hava aracının tasarım çalışmaları anlatılmaktadır. Kanatları kambur ve burulma açısından şekil değiştirebilen insansız hava aracı uçuş mekaniği özellikleri göz önünde tutularak boyutlandırılmış ve yapısal analizi yapılmıştır. Aracın göreve uyumlu kanatlarının aerodinamik performansı incelenmiş ve isterlere uygun davranabilmesi için gerekli kontrol yaklaşımları geliştirilip, değerlendiri...
Göreve Uyumlu Bir İnsansız Hava Aracı Kanadının Yapısal Modellenmesi ve Deneysel Doğrulanması
Şahin, Melin; Evren, Sakarya; Erdoğan Tolga, İnsuyu; Güçlü, Seber; Özgen, Serkan; Yaman, Yavuz (2010-06-23)
This study presents the structural design and analysis aspects of an unmanned aerial vehicle wing having mission adaptive characteristics. After detailing the structural design and analysis studies by using MSC®/PATRAN and MSC®/NASTRAN package programs; the study also presents some experimental studies conducted for the verification of the theoretical modelling and the relevant results.
Göreve Uyumlu Kanatlara Sahip Bir İnsansız Hava Aracının Uçuş Testleri ve Yapısal Geliştirilmesi
Ünlüsoy, Levent; Yaman, Yavuz; Şahin, Melin; Özgen, Serkan; Güçlü, Seber; Erdoğan Tolga, İnsuyu; Evren, Sakarya (null; 2011-06-16)
Citation Formats
Y. Yaman, S. Özgen, M. Şahin, and S. Evren, “Göreve Uyumlu Kumanda Yüzeylerinin Geliştirilmesi,” Savunma ve Havacılık, pp. 161–162, 2011, Accessed: 00, 2021. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/74581.