Türkiye'de Kentsel Alan ve Çevre Politikası Analizleri

2018-05-01

Suggestions

Türkiye'de Modern Mimarlığın Sınırları: Dalokay ve Tekelioğlu
Güzer, Celal Abdi (Koç Üniversitesi VEKAM, 2020-01-01)
"Türkiye’de Modern Mimarlığın Sınırları: Dalokay ve Tekelioğlu" başlıklı bölümde1950'ler sonrasında Türkiye modern mimarlık ortamında öne çıkan mimarlar Vedat Dalokay ve Nejat Tekelioğlu'nun mimari yaklaşım yapıları üzerinden dönemin mimarlık anlayışı ve uluslararası ortamla kurduğu ilişki araştırılmakta ve değerlendirilmektedir.
Türkiye Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikasının 1980 sonrası Tarihçesi ve Gelişimi
Ulutaş Aydoğan, Selda; Erdil, Erkan; Pamukcu, Mehmet Teoman (null, 2016-01-01)
Türkiye'de deprem tehlikesinin istatistiki açıdan değerlendirilmesi
Toğrol, Ergün; Ersoy, Turgut(1984)
Türkiye'deki Kentsel Dönüşüm Uygulamalarının Projeler Bazında Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi
Ersoy, Melih; Poyraz, Ufuk(2015-12-31)
Bu çalışma, Türkiye genelinde, 2000-2013 yılları arasındaki kentsel dönüşüm proje bazlı verilerinin elde edilmesi sonucunda hem görgül olarak hem de kuramsal olarak kentsel dönüşüm alanında bilgi üretmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda, öncelikli olarak Türkiye genelindeki projeler taranarak bir bilgi bankası oluşturulacak daha sonra burada çekilecek örneklerle konu derinlemesine incelenecektir.
Publications of METU Faculty of Architecture
Bilsel, Fatma Cânâ; Çalışkan, Olgu (ODTÜ Mimarlık Fakültesi, 2022-6-31)
Uluslararası yazında kentsel coğrafya ve mimarlık, morfoloji araştırmalarının iki temel disipliner aktörü olarak ön plana çıkarken; ülkemizde kentsel morfoloji alanında öncülük rolü üstlenen disiplinlerin mimarlık ve planlama olduğunu görmekteyiz. 3-5 Mayıs 2021 tarihinde ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nin çevrimiçi olarak ev sahipliği yapmış olduğu III. Kentsel Morfoloji Sempozyumu’nun örgütlenme biçimi, bu gerçeğin bir yansımasıdır. Bu bağlamda daha fazla coğrafya, tarih ve arkeoloji gibi kent ve yerleşim morfol...
Citation Formats
N. Yavuz, Türkiye’de Kentsel Alan ve Çevre Politikası Analizleri. 2018.