DAG Odak Düzlemi Aygıtları: Birinci Nesil Öngörüleri

2020-12-11
Saguner Rambaldi, Tenay
Özbey Arabacı, Mehtap
Aliş, Sinan
Yerli, Sinan Kaan
Yeşilyaprak, Cahit
DAG Odak Düzlemi Aygıtları: Birinci Nesil Öngörüleri", 21. Ulusal Astronomi Kongresi, ( 3 - 07 Eylül 2018)

Suggestions

DAG Odak Düzlemi Aygıtları: Türk Gözlemsel Astronomisinde Yeni Dönem
Yerli, Sinan Kaan; Güver, Tolga; Keskin, Onur; Aliş, Sinan (null; 2018-09-05)
DAG Teleskobu MKID Detektörü için Bilgisayar Donanım ve Yazılım Altyapısı
Ege, Ergün; Kay, Burak; Güver, Tolga; Mazın, Benjamın; Obrıen, Kıeran; Aliş, Sinan; Yelkenci, Korhan; Yeşilyaprak, Cahit; Yerli, Sinan Kaan; Keskin, Onur (2018-09-05)
Bu poster ile DAG Teleskobunda kullanılması düşünülen MKID (Microwave Kinetic Inductance Detector) tabanlı odak düzlemi aygıtı için gerekli yazılım ve donanım sistemlerini tanıtmayı hedefliyoruz.
DAG: Atmosferik ve Astronomik Gözlem Sistemleri
Yüzlükoğlu, Funda; Güney, Yavuz; Nıaeı, Mohammad Shameonı; Kılıç, Yücel; Yerli, Sinan Kaan; Yeşilyaprak, Cahit (null; 2020-12-11)
DAG Projesi kapsamında; gözlemevi yerleşkesine kurulmuş ve kurulacak olan sürekli ölçüm yapan ve yapacak olan atmosferik ve astronomik sistemlerin (AWOS, Davis, Boltwood, ASC, SM, SQM, MASS-DIMM, vb) tanıtımı, teknik özellikleri ve örnek veri setlerinden örnekler sunulacaktır. Bir gözlemevinde olması gereken bütün sistemlerin birlikte oluşturduğu sistemin ayrıntılı tanıtımı yapılacaktır.
DAG Proje Yönetimi ve Kazanımları
Yenisoy, Erdem; Yeşilyaprak, Cahit; Yerli, Sinan Kaan (2020-12-11)
Kalkınma Bakanlığıı destekli “2011K120230” nolu Doğu Anadolu Gözlemevi Projesi, Atatürk Üniv. (ATAÜNİ) bünyesinde yürütülen bir tematik altyapı projesidir. Doğrudan Rektörlüğe bağlı olarak kurulan Astrofizik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASAM) Müdürlüğü, projenin önemi ve süreli olması sebebiyle diğer birimlerle (Rektörlük, Genel Sekreterlik, Hukuk Müşavirliği, Deprem Araştırma Merkezi, Yapı İşleri Teknik Daire Baş. ve Merkez Atölyeler gibi) doğrudan ilişki içerisinde olup daha hızlı hareket imkanı bulun...
DAG odak düzlemi araçları - hedefler ve seçenekler
Yerli, Sinan Kaan; Keskin, Onur; Güver, Tolga (null; 2020-12-11)
DAG projesi çerçevesinde, teleskobun da tanımlanması ve optiğinin belirlenmesinden sonra Türk Astronomisinin gereksinim ve gelecek hedefleri de gözetilerek proje ekibi DAG teleskobunun iki Nasmyth odağına yerleştirilecek olası tayfölçer ve görüntüleme araçları için öngörülerde bulunmuş ve yeni bir proje teklifi vermiştir. Bu bildiride bu süreç tanıtılıp sunulan yeni proje tanıtılacaktır.
Citation Formats
T. Saguner Rambaldi, M. Özbey Arabacı, S. Aliş, S. K. Yerli, and C. Yeşilyaprak, “DAG Odak Düzlemi Aygıtları: Birinci Nesil Öngörüleri,” Türkiye, 2020, vol. 1, p. 707, Accessed: 00, 2021. [Online]. Available: https://dergipark.org.tr/en/pub/tjaa/issue/53875/829255.