Yüksek ve düşük basınç gaz deşarjların yerel olmayan plazmalarının 2D kinetik sayısal kodların geliştirilmesi ve yeni plazma teknolojilerininde uygulanması

Suggestions

Yüksek basınçlı glow deşarjların kendiliğinden yapılanmasının ve kararlı yanma şartlarının incelenmesi
Yedierler, Burak; Rafatov, İsmail(2011-05-01)
Effect of high hydrostatic pressure treatment on some quality properties, squeezing pressure effect and shlf life pf pomegranate (Punica granatum) juice against thermal treatment
Gültekin, Necmiye Büşra; Alpas, Hami; Department of Food Engineering (2012)
The aim of this study was to investigate the effect of high hydrostatic pressure (HHP) treatment (200, 300, 400 MPa; 5⁰C, 15⁰C, 25⁰C; 5 and 10 minutes) on some quality properties of two different squeezing pressure processed pomegranate juices against traditional thermal treatment at 85⁰C/10 min. Among these combinations, for 100 psi squeezed, 400 MPa 15⁰C 5 min and for 150 psi, 400 MPa 5⁰C 10 min were chosen the best. Antioxidant activity, total phenolic content, total monomeric anthocyanin concentration, ...
Parameter optimization of steel fiber reinforced high strength concrete by statistical design and analysis of experiments
Ayan, Elif; Saatçioğlu, Ömer; Department of Industrial Engineering (2004)
This thesis illustrates parameter optimization of compressive strength, flexural strength and impact resistance of steel fiber reinforced high strength concrete (SFRHSC) by statistical design and analysis of experiments. Among several factors affecting the compressive strength, flexural strength and impact resistance of SFRHSC, five parameters that maximize all of the responses have been chosen as the most important ones as age of testing, binder type, binder amount, curing type and steel fiber volume fract...
Effect of high pressure homogenization (microfluidization) on the quality of Ottoman strawbery (F.ananassa) juice
Karaçam, Çağrı Helin; Öztop, Halil Mecit; Şahin, Serpil; Department of Food Engineering (2015)
High pressure homogenization (microfluidization) is a non-thermal process that is commonly used in food processing. Microfluidization provides convenience because it does not require any chemical. Also, the quality of juice is affected minimally. In this study, the effect of high-pressure homogenization (microfluidization) on the physical and chemical properties of Ottoman strawberry juice was evaluated. Two different pass numbers and two different pressures were used for the homogenization treatment. Effec...
Yüksek sıcaklıkta çalışabilen proton değişim zarlı yakıt hücresi geliştirilmesi
Eroğlu, İnci; Baç, Nurcan; Akay, Gültekin R.; Bayrakçeken, Ayşe; Erkan, Serdar; Şengül, Erce; Gür, Nadiye; Yurdakul, Özgür A.; Ergün, Dilek; Devrim, Yılser; Fıçıcılar, Berker(2008)
Hidrojenin yakıt olarak kullanıldığı ve kimyasal enerjinin doğrudan elektrik enerjisine dönüştürüldüğü sistemler yakıt hücreleri olarak adlandırılmaktadır. Halen polimer elektrolit zarlı yakıt hücrelerinde kullanılan Nafion zar yüksek maliyetlidir ve verimi 80oC’nin üstündeki sıcaklıklarda hızla düşmektedir. Bu da proton değişim zarlı yakıt pillerinin yaygın kullanılmasına ve ticarileşmesine önemli bir kısıtlama getirmektedir. Bu projede, florsuz aromatik hidrokarbon temelli polimerler ...
Citation Formats
İ. Rafatov and B. Yedierler, “Yüksek ve düşük basınç gaz deşarjların yerel olmayan plazmalarının 2D kinetik sayısal kodların geliştirilmesi ve yeni plazma teknolojilerininde uygulanması,” 2013. Accessed: 00, 2020. [Online]. Available: https://app.trdizin.gov.tr/publication/project/detail/TVRNeE16WTI.