Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
anonymousUser
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Açık Bilim Politikası
Açık Bilim Politikası
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Browse
Browse
By Issue Date
By Issue Date
Authors
Authors
Titles
Titles
Subjects
Subjects
Communities & Collections
Communities & Collections
KIZIL ÖTESİ-MİKRODALGA FIRINDA PİŞİRİLMEYE UYGUN KEÇİBOYNUZU UNU İÇEREN KEK FORMÜLASYONLARININ TASARLANMASI
Date
2017-12-31
Author
Şahin, Serpil
Şümnü, Servet Gülüm
Yıldız, Eda
Metadata
Show full item record
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
.
Item Usage Stats
5
views
0
downloads
Bu çalışmanın amacı, kızıl ötesi-mikrodalga kombinasyonlu fırın kullanarak, çölyak hastalığı olan bireyler için keçi boynuzu unu içeren glutensiz kek formülasyonlarının geliştirilmesidir. Kızıl ötesi-mikrodalga kombinasyonlu fırın, mikrodalganın işlem süresini kısaltma ve kızıl ötesinin ürün kalitesini arttırma avantajlarını birleştirmektedir. Bu çalışmada, gluten içeren unlu gıdaların kalitesine erişebilmek amacıyla, pirinç unu ile keçi boynuzu unu, değişik kabartma tozları, hidroksipropilmetilsellüloz gamı ve peynir altı suyu proteini kullanılacaktır. Hazırlanan bu kek hamuru kombinasyonlarının fiziksel ve kimyasal özellikleri (özgül yoğunluk, pH ve reolojik özellikler) ölçülecektir. Ayrıca, formülasyonlar kızıl ötesi-mikrodalga kombinasyonlu fırında pişirilip, kalite özellikleri, konvansiyonel fırında pişirilen kekin kalite özellikleriyle (özgül hacim, gözeneklilik, gözenek boyutu ve dağılımı, renk ve sertlik) karşılaştırılacaktır.
Subject Keywords
Gıda İşlemesi (Pastörizasyon
,
Sterilizasyon
,
Soğutma
,
Donuk Kurutma)
,
Hububat ve Hububat Ürünleri
URI
https://hdl.handle.net/11511/59449
Collections
Department of Food Engineering, Project and Design