KAOLEN ARA KATKILI KÖMÜR YATAKLARINDAKİ GANG KAOLENİN SENTETİK ZEOLİT ÜRETİMİNDE KULLANILABİLİRLİĞİ VE EKONOMİYE KAZANDIRILMASI

2018-12-31
Trakya havzasındaki kömür yataklarında yaygın olan ve güncel endüstriyel kullanıma uygun olmaması nedeniyle gang / atık olarak kabul edilen kaolen tipi killerin kullanım alanı çok geniş olan zeolit oluşturulmasında kullanılabilirliğini belirleyerek ekonomiye kazandırılması için ön çalışma olacaktır.

Suggestions

Katman Katman Kaplama Tekniği Kullanılarak Metal Nanoparçacıkları ile Analit Arasındaki Uzaklığın Yüzeyde Güçlendirilmiş Raman Saçılması Sinyallerine Etkisi
Ertaş, Gülay(2015-12-31)
Yüzeyde güçlendirilmiş Raman veya yüzeyde güçlendirilmiş floresan gibi yüzeyin optik özelliklerinden etkilenen teknikler ile ilgili çalışmalar, hem temel yönleri ile hem de nanoteknoloji, biyoanaliz ve klinik uygulamlarda geniş yer bulmaları nedeni ile çok önemlidir. Oldukça karmaşık modern cihazlar ile tek molekül tayinlerini yapılabilmekle birlikte, rutin biyomedikal uygulama alanları için Raman sinyallerinde artış sağlamak önemli olmaktadır.Bu proje kapsamında ara yüzey kalınlığının YGRS sinyallerine ola...
Adsorplanmış moleküülerin NMR spektroskopisi ile incelenmesi
Üner, Deniz; Çalişan, Atalay; Halvaci, Veysi; Kahraman, Orhun; Yavuzyilmaz, Ezgi; Kaya, Deniz; Odabaşi, Selda(2017-12-31)
Masaüsütü NMR spektormetrelerinde daha önce hiç yapılmamış olan adsorplanmış moleküllerin dinamikleri, MAGRİTEK firmasından bu cihaz kiralanarak laboratuvarımzıdaki manifolda bağlanarak gerçekleştirilecektir. Katı yüzey üserine adsorplanmış moleküllere ek olarak, yüzeyinde doğal olarak hirdokarbon barındıran kömür de incelenecek yapılar arasındadır. Talep edilen bütçe cihazın bir yıllık kira bedelidir.
Fotovoltaik Güneş Gözelerinin Üretimine Yönelik Pirit Nanokristal Sentezi ve Karakterizasyonu
Volkan, Mürvet; Kalay, Yunus Eren(2015-12-31)
Başvurusu yapılan bu araştırma teklifinin amacı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Mikro ve Nano Teknolojiler Programı ve Kimya Bölümleri’nde ortaklaşa yürütülmek üzere, fotovoltaik uygulamalarda kullanılmak üzere pirit nanokristallerinden güneş gözelerinin üretilmesini ve detaylı içyapı karakterizasyonunu içermektedir. DAP kapsamında, sunulan disiplinlerarası proje teklifi ile, geleneksel PV hücre malzemelerinin yerini alabilecek nanokristal pirit malzemesinin üretilmesi ve g...
EUMETSAT-H10 Kar kaplı Alan ürününün kavramsal bir hidroloji modeline asimilasyonu
Akyürek, Sevda Zuhal(2014-12-31)
Bu çalışmada 2009-2011 su yılları için kalibre edilecek ve 2012 su yılı için doğrulaması yapılacak olan kavramsal yarı dağılımlı hidrolojik modele, H10 kar kaplı alan ürünü asimile edilerek akım ve kar simulasyonlarında meydana gelecek değişim değerlendirilecektir. Literatürde yer alan asimilasyon yöntemlerinden Ensemble Kalman filtreleme ve parçacık filtreleme yöntemleri kullanılacaktır.
Merkez Kaboratuvar AR-GE Eğitim ve Ölçme Merkezinde Malzeme Karakterizasyonu
Özkan, Necati; Köksal, Serhat; Güzel, Ali; Behlülgil, Ahmet Kemal(2016-12-31)
ODTÜ Merkez Laboratuvar, üniversitelerdeki tüm araştırmacılara açık olan laboratuvar olanakları ile özel ve kamu kuruluşlarının araştırma, ürün geliştirme ve üretim aşamalarında ihtiyaç duydukları test ve ölçüm isteklerini karşılayan bir laboratuvar olarak çalışmaktadır. Bu hizmeti sunmak için gerekli olan sarf ve teçhizat alımlarının bir kısmı bu projeden elde edilen kaynak kullanılarak gerçekleştirilecektir.
Citation Formats
F. Toksoy Köksal and B. Akata Kurç, “KAOLEN ARA KATKILI KÖMÜR YATAKLARINDAKİ GANG KAOLENİN SENTETİK ZEOLİT ÜRETİMİNDE KULLANILABİLİRLİĞİ VE EKONOMİYE KAZANDIRILMASI,” 2018. Accessed: 00, 2020. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/61394.