GURBETTE ÖLÜM: AVRUPA’DA YAŞAYAN TÜRKİYELİ GÖÇMENLERİN CENAZE HİZMETLERİNE ULAŞIMI VE ANILAN HİZMETLER ÜZERİNDEN ŞEKİLLENEN ULUS-AŞIRI TOPLUMSAL MEKAN.

2015-12-31
Bu proje Türkiye’den Avrupa’ya giden göçmenlerin geride kalan 50 yıl içerisinde geliştirdikleri cenaze uygulamalarını ve bu uygulamalar ışığında anavatan olarak Türkiye ve yeni-vatanlar olarak Batı Avrupa ülkelerini ulus-aşırı yeni bir toplumsal mekan olarak nasıl ilişkilendirdiklerini incelemeyi amaçlar. Göç çalışmalarında çerçevesinde yeterince ilgi görmemiş bir alan olarak ölüm ve cenaze uygulamalarının göç-mekanda kazandığı yeni biçimler bir yandan oldukça antropolojik bir çalışma alanına değerken; diğer yandan ise göçmenlerin ulus-aşırı toplumsal mekanda örgütlenme süreçleri gibi güncel olarak önemli bir meseleyi de kapsamaktadır. Bir diğer nokta olarak, işaret edilen ulus-aşırı cenaze hizmetlerinin sunulmasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Avrupa teşkilatı olarak 1984 yılında kurulan DİTİB’in en önemli aktör olarak karşımıza çıkması önerilen araştırmanın uzun vadede bu özgün kurum konusundaki çalışmaları teşvik edebilir nitelikte olduğu belirtilebilir. Son olarak ise, araştırma 2012 yılında tamamladığım doktora çalışmamım kitaplaştırılması konusunda eksik kalan alanların tamamlanması yönünde değerlendirilecektir.

Suggestions

SİYASAL PARTİLER, PARTİ SİSTEMLERİ VE DEMOKRATİKLEŞME: ARAP BAHARI SONRASI ORTADOĞU’DA SİYASAL PARTİLERİN VE PARTİ SİSTEMLERİNİN OLUŞUM SÜREÇLERİ
Tür Küçükkaya, Özlem; Şen, Gülriz(2016-12-31)
Bu çerçevede, bu projenin amacı Tunus ve Mısır örneklerini inceleyerek, Ortadoğu’da demokratikleşme süreçlerinde siyasal partilerin ve parti sistemlerinin doğuş ve oluşum süreçlerini gözlemlemek, bu süreçlerde hangi faktörlerin ön plana çıktığını araştırmak ve hükümet kurulması süreçlerinde demokrasiye ne oranda katkı sağlayabileceklerini analiz etmektir.
ÖĞRETİM TEORİSİ GELİŞTİRME ÇALIŞMASI: SORU-CEVAP TABANLI ÖĞRETİM TEORİSİ
Yıldırım, Zahide; Çelik, Berkan; Ataş, Amine Hatun(2017-12-31)
Bu araştırmanın amacı, öğrencilerin öğrenmelerine katkı sağlayabilecek soru sorma ve soru sorulduğunda cevap verme davranışlarına ve bilişsel becerilerine odaklı olarak tasarlanmış bir öğretim kuramının, bir öğretim ortamında etkililiğini bilimsel olarak araştırmaktır. Tasarlanan kuramın öğretim ortamında uygulanması sürecinde karşılaşılan sınırlılıklar ve sağlayacağı olası faydalar, kuramın çalışan ve geliştirilmesi gereken yanları incelenecek ve bulgular çerçevesinde kuram tekrar gözden geçirilecektir.
UKRAYNA KRİZİ SONRASINDA NATO VE AVRUPA BİRLİĞİ’NİN KARADENİZ BÖLGESİNE DÖNÜK POLİTİKALARININ GELİŞİMİ
Tanrısever, Oktay Fırat(2016-12-31)
Bu proje önerisi 2013 yılının sonuna doğru ortaya çıkan Ukrayna Krizinin sonrasında NATO ve Avrupa Birliği’nin Karadeniz bölgesine dönük politikalarının ne ölçüde ve nasıl değiştiğini kapsamlı ve karşılaştırmalı bir şekilde analiz etmeyi amaçlamaktadır.
LGBTIQ Sosyal Hareketi, LGBTIQ Bireyler ve Türkiye’deki Kentsel Mekân arasındaki Karşılıklı Etkileşim
Rittersberger, Helga İda(2016-12-31)
Yeni sosyal hareketler literatürüne çok kısa süre önce eklemlenen sosyal sınıf boyutunun LGBTIQ ekseninde tartışılması sınırlı sayıda var olan bilgi kaynaklarını bir yenisini eklenmesine yardımcı olacak ve akılda bulunan bir çok soruya da yanıt verme olanağı sağlayacaktır. Bu hareketlerin biyopolitika ile olan ilişkileri nasıl? Türkiye’eki LGBTIQ hareketinin tüm kuralları yıkan ve ezberbozan bir yenilik getirmesi mümkün mü sorularına bu tezde uygulanacak görüşme akışıyla belki de yanıt bulabilecektir.Kent ...
Madencilik Sektöründe Örgütsel Risk
Topal, Çağrı; Topal, Çağatay; Beşpınar Akgüner, Fatma Umut(2016-12-31)
Bu çalışma, örgütlerin yarattığı, insanların sağlığı, ekonomik durumları ve doğal çevrelerini tehdit eden risklerin, bu riskleri yaratan ve denetleyen kurumlarda çalışanlar ve bu risklere maruz kalan toplumsal aktörlerce nasıl anlamlandırıldığını inceleyecektir. Araştırmanın temel sorusu “örgütlerle doğrudan veya dolaylı bir ilişki içinde olan farklı konumlardaki aktörler, bu örgütlerin yarattığı riskleri anlamaya çalışırken hangi farklı fakat birbiriyle ilişkili konulara odaklanmaktadırlar” şeklindedir. Bu...
Citation Formats
B. C. Zırh, “GURBETTE ÖLÜM: AVRUPA’DA YAŞAYAN TÜRKİYELİ GÖÇMENLERİN CENAZE HİZMETLERİNE ULAŞIMI VE ANILAN HİZMETLER ÜZERİNDEN ŞEKİLLENEN ULUS-AŞIRI TOPLUMSAL MEKAN.,” 2015. Accessed: 00, 2020. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/61947.