A Brief Analysis of Presentation of Self in Everyday Life and Second Life

2015-9-01
Normal 0 false false false TR ZH-CN X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; text-align:justify; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman",serif; mso-ansi-language:TR;} Günümüzde internet teknolojilerinin çok hızlı bir şekilde gelişmesi sayesinde milyonlarca insan bilgisayarlar vasıtasıyla yaratılan sanal ortamlarda önemli ölçüde zaman geçirmektedir. Bu araştırma kapsamında sanal ortamlarda zaman geçirmenin gerçek hayatta kişisel ilişkiler üstündeki etkilerinin olup olmadığı araştırılmış ve incelenmiştir. Bu araştırma kapsamında, Goffman’ın kendiliğin sunumu teorisinden hareketle dünyanın en popüler sanal ortamı olan secondlife.com’daki üyeler arasındaki kişisel ilişkiler incelenmiştir. Bu çalışmanın yazarı, şahsen secondlife.com sitesine üye olmuş ve bu ortamda çok fazla zaman geçiren kişilerle hem secondlife.com üzerinden hem de ulaşabildiği avatarların gerçek hayattaki kimlikleri ile yüz yüze olmak üzere iletişime geçmiş ve görüşmeler yapmıştır.
TİSK Akademi

Suggestions

Training ANFIS structure using genetic algorithm for liver cancer classification based on microarray gene expression data
Haznedar, Bülent; Arslan, Mustafa Turan; Kalınlı, Adem (2017-02-01)
Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE ...
Dokunsal uygulamalarda düşük çözünürlüklü döner enkoderin jiroskopla entegrasyonu
Sızlayan, Seyit Yiğit; Ankaralı, Mustafa Mert (null; 2018-04-14)
Normal 0 false false false TR X-NONE X-NONE ...
Tipik Bir Uzunayak Panelinde Üç Boyutlu Gerilim Dağılımının Parametrik Analizi
Yardımcı, Ahmet Güneş (2022-05-26)
Normal 0 21 false false false EN-US X-NONE AR-SA ...
Beypazarı Trona Sahasının Kaya Kütle Karakterizasyonu ve Jeomekanik Özelliklerinin Tespiti
Konuk, Cem Noyan; Gölbaşı, Onur; Yardımcı, Ahmet Güneş; Beşir, Tuğçe; Kayhan, Hasan Eser (2022-05-26)
Normal 0 21 false false false EN-US X-NONE AR-SA ...
Habitus: İlişkisel Bir Sosyolojik Nesne olarak Eylem Sorunsalı
Mücen, Barış (2022-06-01)
16.00 Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE ...
Citation Formats
N. Mit and Ç. Topal, “A Brief Analysis of Presentation of Self in Everyday Life and Second Life,” TİSK Akademi, pp. 408–433, 2015, Accessed: 00, 2021. [Online]. Available: http://tisk.org.tr/tr/e-dergiler/akademi/eylul_2015/Akademi.pdf.