Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Open Science Policy
Open Science Policy
Open Access Guideline
Open Access Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Communities & Collections
Communities & Collections
Help
Help
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Guides
Guides
Thesis submission
Thesis submission
MS without thesis term project submission
MS without thesis term project submission
Publication submission with DOI
Publication submission with DOI
Publication submission
Publication submission
Supporting Information
Supporting Information
General Information
General Information
Copyright, Embargo and License
Copyright, Embargo and License
Contact us
Contact us
Dağılan faz besleme hızının Pickering emülsiyonu oluşumuna etkisi
Date
2018-12-31
Author
Ayrancı Tansık, İnci
Metadata
Show full item record
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
.
Item Usage Stats
641
views
0
downloads
Cite This
Emülsiyonlar kozmetik, ilaç, gıda, boya ve petrol gibi pek çok endüstriyel proseste yaygın olarak kullanılmaktadır. Günümüzde kullanımda olan emülsiyonların hemen hemen hepsi kimyasal yüzey aktif madde ile stabilize edilmektedir. Ancak bu kimyasal maddeler hem doğaya zararlıdır hem de kozmetik ve ilaç sanayinde kullanıldığında insan sağlığına zararı veya rahatsız edici etkisi olabilmektedir. Kimyasal yüzey aktif maddelere en iyi alternatif hidrofilik veya hidrofofbik partiküllerdir. Bu şekilde üretilen emülsiyonlara Pickering emülsiyonları denilmektedir. Günümüzde Pickering emülsiyonları sadece bazı “kimyasalsız” olarak tanıtılan güneş kremlerinin üretiminde kullanılmaktadır. Ancak çok daha yaygın olarak üretimlerinin yakın zamanda başlaması beklenmektedir. Bu durumda bu emülsiyonların üretiminde kullanılacak olan karıştırmalı tankların ve üretim süreçlerinin tasarlanması gerekmektedir. Bu projede, bu açığı kapatmak üzere emülsiyonun dağılan fazının tanka besleme hızının emülsiyon özellikleri üzerindeki etkisi incelenecektir. Çok dinamik bir süreç olan Pickering emülsiyonları üretiminde iki fazın (yağ ve su) maruz kaldığı türbülans, partiküllerin oluşan ara yüzey ile temas süresi gibi parametreler emülsiyon özelliklerini etkilemektedir. Bu sebeple dağılan faz besleme hızı da büyük önem taşımaktadır. Üç farklı karıştırıcı tipinin kullanıldığı karıştırmalı tanklarda farklı besleme hızlarında ve karıştırma sürelerinde oluşan emülsiyonların özellikleri karşılaştırılacaktır.
Subject Keywords
Akışkanlar Mekaniği
,
Esans Yağları
,
Parfümler ve Kozmetikler
,
Süreç Tasarımı
URI
https://hdl.handle.net/11511/59167
Collections
Department of Chemical Engineering, Project and Design
Suggestions
OpenMETU
Core
Düşük Süpürme Açısına Sahip Delta Kanatların Akış Yapılarının Deneysel Tekniklerle İncelenmesi.
Yavuz, Mehmet Metin(2014-12-31)
İnsansız savaş uçakları (UCAV) askeri savunmaya kattığı, ve insansız hava uçakları (UAV) ve mikro hava araçları (MAV) havacılık endüstrisine kattıkları yeniliklerden dolayı dünyada en çok rağbet gören konuların başında gelmektedirler. Bunlarla direk ilişkili olarak, bu uçakların aerodinamiği son yıllarda oldukça popular araştırma konuları aralarında olmuştur. Genelde delta kanat planformlarina sahip bu uçaklar gerek sabit gerekse değişken uçuş durumlarında kompleks akış yapılarına sahiptirler. Bu kompleks ...
Katı tanecikli akışkan yataklı yoğunlaştırılmış güneş enerjisi sistemlerinin sayısal incelenmesi
Tarı, İlker(2016-12-31)
Yoğunlaştırılmış güneş enerjisi sistemleri fotovoltaik hücrelere kıyasla gerek boyutlandırılabilir olmaları gerekse ısıl enerji depolayabilmeleri nedeniyle yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretimine geçişte çok önemli olacaklardır. Yakın zamanda önerilen katı tanecikli akışkan yataklı yoğunlaştırılmış güneş enerjisi sistemleri hem daha yüksek çalışma sıcaklıklarına çıkılarak verimin arttırılması hem de sıcak katı taneciklerin depolanması yoluyla enerji depolanmasına izin vermesi nedeniyle d...
Dolgulu Kolonlarda Ultrason Yayılımın Deneysel ve Teorik Olarak İncelenmesi
Uludağ, Yusuf(2015-12-31)
Bu alanda yapılan çalışmalardan pek çoğunda amaç Biot’un teorisini deneysel olarak gözlemleyerek, bu teorinin geçerliğini kanıtlamak adına yapılmıştır. Bu nedenle yapılan ölçümlerde kullanılan frekans değeri aralığı küçüktür. Bu çalışmada ise frekans değeri yüksek tutulacak ve gözeneklilik oranı ile parçacık boyutunun ses dağılımı üzerine etkisi gözlemlenecektir. Ultrasonic Doppler Velocimetry cihazı ile yapılan ölçümler düşük maliyet gerektirdiği, hızlı ölçüm yapabilme olanağı sağladığı ve opak ortamlar iç...
The effect of solids concentration and particle properties on cloud height in tall stirred tanks
Altıntaş, Ezgi; Ayrancı Tansık, İnci; Department of Chemical Engineering (2021-6)
Solid-liquid mixing is one of the most commonly used unit operations in industries such as petrochemicals, polymer processing, biotechnology, pharmaceuticals, and mineral processing. There are two focuses in solid-liquid mixing operations: solids suspension and solids distribution. The key design parameter for solids suspension is Njs. In most solids suspensions, the main objective is to provide maximum contact between solid and liquid phases with minimum power consumption, and this can be achieved by setti...
Hava Yapıları Üzerinden Farklı Tip Piezoelektrik Malzemeler Kullanılarak Enerji Hasatı Çalışmaları
Avşar, Ahmet Levent; Şahin, Melin (null; 2013-11-29)
Energy harvesting studies are widely conducted with piezoelectric material nowadays. In order to harvest energy by piezoelectric materials, these materials are attached to the vibrating structures. It is aimed to maximize the harvested energy by using different type and geometry of piezoelectric materials. When piezoelectric materials are structurally coupled and placed at the maximum strain locations on a host structure, harvested energy can be increased. In this study, locations of the piezoelectric mater...
Citation Formats
IEEE
ACM
APA
CHICAGO
MLA
BibTeX
İ. Ayrancı Tansık, “Dağılan faz besleme hızının Pickering emülsiyonu oluşumuna etkisi,” 2018. Accessed: 00, 2020. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/59167.