Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
anonymousUser
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Açık Bilim Politikası
Açık Bilim Politikası
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Browse
Browse
By Issue Date
By Issue Date
Authors
Authors
Titles
Titles
Subjects
Subjects
Communities & Collections
Communities & Collections
Ekstrüde edilmiş ürünlerde akrilamid içeriğinin azaltılması
Date
2014-12-31
Author
Şensoy, İlkay
Şahin, Serpil
Yavuz, Merve
Metadata
Show full item record
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
.
Item Usage Stats
2
views
0
downloads
Projenin amacı genleşmiş ekstrüde ürünlerde akrilamid seviyisinin azaltılmasıdır. Isıl işlem görmüş gıdalarda akrilamid oluşumu diyet ile alınan akrilamid miktarının insan sağlığı açısından araştırılmasını gerektirdiği gibi akrilamid miktarını azaltma stratejilerinin geliştirilmesi gereğini de ortaya koymaktadır. Ekstrüde ürünler ısıl işlem görmüş ürünler olarak akrilamid içermekte ve bu ürünler için ürün kalitesini değiştirmeden akrilamid seviyesinin azaltılması araştırmalarının yapılması gerekmektedir.
Subject Keywords
Gıda İşlemesi (Pastörizasyon
,
Sterilizasyon
,
Soğutma
,
Donuk Kurutma)
URI
https://hdl.handle.net/11511/59425
Collections
Department of Food Engineering, Project and Design