Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
anonymousUser
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Açık Bilim Politikası
Açık Bilim Politikası
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Browse
Browse
By Issue Date
By Issue Date
Authors
Authors
Titles
Titles
Subjects
Subjects
Communities & Collections
Communities & Collections
Fonksiyonel Kağıt Üretiminde Kullanılmak Üzere Kapsaisin ve Zeytin Yaprağı Özütü ile Yüklenmiş Nano Emülsiyonların Tasarlanması
Date
2016-12-31
Author
Öztop, Halil Mecit
Akbaş, Elif
Şibil, Yeşim
Metadata
Show full item record
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
.
Item Usage Stats
1
views
0
downloads
Tıp, ilaç ve gıda endüstrisinde kullanımı artan nanoemülsiyonlar, fonksiyonel özellik gösteren bileşenleri enkapsüle ederek bu bileşenlerin etkili ve kontrollü salınımını, daha yüksek antimikrobiyel aktiviteye sahip olmalarını ve biyoyararlılıklarının artmasını sağlamaktadır. Nanoemülsiyonların artırılmış antimikrobiyel özelliğinden yararlanarak yenilebilir biyofilm, gıdaya uygun paketleme materyalleri, sürfektanlar, dezenfektanlar ve dayanıklı fonksiyonel içecekler üretmek mümkün olabilmektedir. Önerilen projede iki farklı aktif madde kullanarak (kapsaisin ve zeytin yaprağı özütü) nanoemülsiyonlar hazırlanacaktır. Projede bu nanoemülsiyonların karakterizasyonu ve en aktif özelliği gösterdiği koşullar araştırılacaktır. Bu nanoemülsiyonların fonksiyonel özellik gösteren kağıt tasarlamak için kullanımı hedeflenmektedir. Antimikrobiyel ve etki gösteren lipofilik aktif maddelerin nanoemülsiyonlar içerisine hapsedilmesinin bu maddelerin antimikrobiyel özelliğini ve biyoyararlılığını arttırdığı bilinmektedir. Bu projede ikik farklı aktif madde kullanarak nanoemulsiyonlar geliştirilip karakterize edilecektir. Kırmızı biberin etken maddesi olan kapsaisin ve zeytin yaprağı özütü kullanılacak aktif maddelerdir.
Subject Keywords
Teknolojik Bilimler (Mühendislikler)
,
Gıda Kimyası
,
Paketleme
URI
https://hdl.handle.net/11511/59437
Collections
Department of Food Engineering, Project and Design