Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Open Science Policy
Open Science Policy
Open Access Guideline
Open Access Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Postgraduate Thesis Guideline
Communities & Collections
Communities & Collections
Help
Help
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Guides
Guides
Thesis submission
Thesis submission
MS without thesis term project submission
MS without thesis term project submission
Publication submission with DOI
Publication submission with DOI
Publication submission
Publication submission
Supporting Information
Supporting Information
General Information
General Information
Copyright, Embargo and License
Copyright, Embargo and License
Contact us
Contact us
Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamaları Doğrular yanlışlar efsaneler
Date
2015-11-15
Author
Alpas, Hami
Metadata
Show full item record
Item Usage Stats
137
views
0
downloads
Cite This
URI
https://hdl.handle.net/11511/79515
https://www.gidamo.org.tr/resimler/ekler/de28f15ea863dbb_ek.pdf
Conference Name
9. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi
Collections
Department of Food Engineering, Conference / Seminar
Suggestions
OpenMETU
Core
Yüksek Hidrostatik Basınç Prosesinin (yhb) Nar Suyunun Kalite Faktörleri Ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Alpas, Hami(2012-12-31)
Tüketicilerin ısısal olmayan gıda işleme teknolojileri ve bu yolla üretilen ürünlere olan ilgilerinin artmasıyla Yüksek Hidrostatik Basınç (YHB) uygulanmış gıdaların sayısı tüm dünyada hızla artmaktadır. YHB yüksek kalitede, taze ürün karakteristiğinde, mikrobiyel açıdan güvenli ve uzun raf ömrüne sahip ürünlerin üretiminde öne çıkmaktadır. Bu gıdalar arasında, dış etkenlerden oldukça hızlı etkilenen meyve suları özellikle ilgi çekmektedir; ancak bu konu ile ilgili farklı kalite parametreleri ve raf ömrü ü...
Yüksek Hidrostatik Basınç (yhb) Uygulanmış, Farklı Emülgatörler Ile Stabilize Edilmiş Palm Stearin Emülsiyonlarının Nmr Relaksometre Ile Karakterizasyonu
Sevdin, Sezen; Ozel, Baris; Alpas, Hami; Oztop, Mecit Halil (null; 2017-11-11)
Caustic recovery from highly alkaline denim mercerizing wastewaters using membrane technology
Varol, Cihangir; Yetiş, Ülkü; Department of Environmental Engineering (2008)
Recovery of caustic solution from mercerizing wastewaters of a denim producing textile mill was performed by using membrane technologies. A comprehensive characterization study was conducted to develop the treatment scheme. Highly alkaline and warm condition of wastewater has induced using membranes made of Polyethersulfone (PES). Conducted pretreatment applications such as microfiltration, flocculation and centrifuge have been found unsuccessful to improve further treatment capacities. Hence recovery studi...
Effect of high hydrostatic pressure on lipid crystalline structures in palm stearin emulsions
Sevdin, Sezen; Alpas, Hami; Department of Food Engineering (2017)
Lipid crystal structures (polymorphs) are the determinant factors for sensorial, textural properties and the stability of the emulsions. Therefore, controlled crystallization gains importance during the production of foods such as margarine, confectionery, chocolate, etc. In literature, studies on the effect of high hydrostatic pressure (HHP) on lipid crystallization have contradictory results. To inspect the crystallization characteristics and response to the HHP treatment, palm stearinwater emulsions were...
Yüksek Frekanslı Elmas Membranlı Mikroüretilmiş Kapasitif Ultrason Çevirgeçler
Bayram, Barış(2011-12-31)
Bu araştırma projesinin amacı elmas malzeme kullanılarak yeni üretilecek olan yüksek frekanslı CMUT'ların deneysel olarak testlerinin yapılması ve literatüre kazandırılmasıdır. Elmas membranlı CMUT'ların mikroüretimine yönelik özgün bir üretim teknolojisi geliştirilmiş ve bu teknoloji kullanılarak CMUT üretimi başarıyla gerçekleştirilmiştir. Üretilen ve düşük frekanslarda çalışan (1 MHz - 6 MHz ) CMUT'ların performans analizleri elektriksel empedans ölçümleri, interferometre ölçümleri ve hidrofon ölçümleri ...
Citation Formats
IEEE
ACM
APA
CHICAGO
MLA
BibTeX
H. Alpas, “Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamaları Doğrular yanlışlar efsaneler,” presented at the 9. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 2015, Accessed: 00, 2021. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/79515.