Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamaları Doğrular yanlışlar efsaneler

2015-11-15

Suggestions

Yüksek Hidrostatik Basınç Prosesinin (yhb) Nar Suyunun Kalite Faktörleri Ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Alpas, Hami(2012-12-31)
Tüketicilerin ısısal olmayan gıda işleme teknolojileri ve bu yolla üretilen ürünlere olan ilgilerinin artmasıyla Yüksek Hidrostatik Basınç (YHB) uygulanmış gıdaların sayısı tüm dünyada hızla artmaktadır. YHB yüksek kalitede, taze ürün karakteristiğinde, mikrobiyel açıdan güvenli ve uzun raf ömrüne sahip ürünlerin üretiminde öne çıkmaktadır. Bu gıdalar arasında, dış etkenlerden oldukça hızlı etkilenen meyve suları özellikle ilgi çekmektedir; ancak bu konu ile ilgili farklı kalite parametreleri ve raf ömrü ü...
Yüksek Hidrostatik Basınç (yhb) Uygulanmış, Farklı Emülgatörler Ile Stabilize Edilmiş Palm Stearin Emülsiyonlarının Nmr Relaksometre Ile Karakterizasyonu
Sevdin, Sezen; Ozel, Baris; Alpas, Hami; Oztop, Mecit Halil (null; 2017-11-11)
Caustic recovery from highly alkaline denim mercerizing wastewaters using membrane technology
Varol, Cihangir; Yetiş, Ülkü; Department of Environmental Engineering (2008)
Recovery of caustic solution from mercerizing wastewaters of a denim producing textile mill was performed by using membrane technologies. A comprehensive characterization study was conducted to develop the treatment scheme. Highly alkaline and warm condition of wastewater has induced using membranes made of Polyethersulfone (PES). Conducted pretreatment applications such as microfiltration, flocculation and centrifuge have been found unsuccessful to improve further treatment capacities. Hence recovery studi...
Effect of high hydrostatic pressure on lipid crystalline structures in palm stearin emulsions
Sevdin, Sezen; Alpas, Hami; Department of Food Engineering (2017)
Lipid crystal structures (polymorphs) are the determinant factors for sensorial, textural properties and the stability of the emulsions. Therefore, controlled crystallization gains importance during the production of foods such as margarine, confectionery, chocolate, etc. In literature, studies on the effect of high hydrostatic pressure (HHP) on lipid crystallization have contradictory results. To inspect the crystallization characteristics and response to the HHP treatment, palm stearinwater emulsions were...
Yüksek Frekanslı Elmas Membranlı Mikroüretilmiş Kapasitif Ultrason Çevirgeçler
Bayram, Barış(2011-12-31)
Bu araştırma projesinin amacı elmas malzeme kullanılarak yeni üretilecek olan yüksek frekanslı CMUT'ların deneysel olarak testlerinin yapılması ve literatüre kazandırılmasıdır. Elmas membranlı CMUT'ların mikroüretimine yönelik özgün bir üretim teknolojisi geliştirilmiş ve bu teknoloji kullanılarak CMUT üretimi başarıyla gerçekleştirilmiştir. Üretilen ve düşük frekanslarda çalışan (1 MHz - 6 MHz ) CMUT'ların performans analizleri elektriksel empedans ölçümleri, interferometre ölçümleri ve hidrofon ölçümleri ...
Citation Formats
H. Alpas, “Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamaları Doğrular yanlışlar efsaneler,” presented at the 9. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 2015, Accessed: 00, 2021. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/79515.