Gıda ve tarım yan ürünlerinden yenilenebilir enerji üretimi

2021-01-01
UZUNER, SİBEL
Çekmecelioğlu, Deniz

Suggestions

Price transmissions between food and oil
Kaltalıoğlu, Müge; Soytaş, Uğur; Department of Business Administration (2010)
The upward movement in oil and food prices in the 2000s has triggered interest in the information transmission mechanism between the two markets. This research investigates the volatility spillover between oil, food, and agricultural raw material price indexes for the period January 1980 to April 2008. The results of the Cheung-Ng procedure show that variation in oil prices does not Granger cause the variance in food and agricultural raw material prices. However, there is bi-directional spillover between ag...
Gıda Endüstrisi Atıklarından Alkali Pektinaz Üretimi Ve Modellenmesi
Çekmecelioğlu, Deniz(2013-12-31)
KAPSAM: Fındık atıklarından alkali pektinaz enzimi üretmek, enzim aktivite değişimini modellemek projede ulaşılmak istenen temel amaçtır.Bu proje ile hazırda kullanılan mısır, şeker pancarı, buğday kepeği, portakal kabukları vb. atıklara ilave olarak yeni bir hammadde kazandırılacak; dolayısıyla tarım ekonomisine canlılık kazandırmasının yanı sıra çevre sağlığına da olumlu etkilerinin olacağı düşünülmektedir. YÖNTEM/GEREKÇE: Projenin birinci aşamasında hammadde içerik analizi yapılacaktır. Öğütülen hammadd...
Gıda Atıklarından Karışık Kültür Fermentasyonu İle Ksilanaz Enzimi Üretimi
Çekmecelioğlu, Deniz(2011-12-31)
Kapsam,Yöntem,Gerekçe: Bu çalışmanın amacı, hammadde olarak gıda atıkları kullanarak düşük maliyette enzim üretmek ve bu yolla atıkları değerlendirmektir. Ayrıca mayalanma işlemini etkileyen faktörleri (sıcaklık, pH, zaman vb.) saptamak ve ideal enzim üretim koşulları belirlenecektir. Proje, temel olarak dört aşamada gerçekleştirilecektir: 1) Mikroorganizmaların aktifleştirilmesi 2) Mikroorganizmanın fermentasyon aşaması için hazırlanması 3) Fermentasyon aşaması ve üretilen enzimin aktivitesinin ölçülmesi 4...
Gıda atıklarındaki antioksidanların süperkritik karbon dioksit ekstraksiyonu ile geri kazanımı
Yener, Meryem Esra; Adil, Hasbay İncinur; Çetin, Halil İbrahim(2006-06-01)
Gıda maddelerinde amino asit ve suda çözünen vitamin analizlerinin reverse phase HPLC ile yapılması
Bayındırlı, Levent A.; Ungan, Suat; Esin, Ali; Hamamcı, Haluk; Ökmen, Zinet Aytanga; Ertugay, Nüzhet; Şahin, Serpil; Şümnü, Servet Gülüm; Sain, Sibel(1997)
TOGTAG 1482 no'lu proje kapsamında sağlanan destek ile yürütülen çalışmalar amacına ulaşmış olup sonuçlar alınmaya başlanmıştır. Proje altyapı destekleme projesi olup sağlanan destek halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü aletli analiz laboratuvannda mevcut bulunan Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatograf (HPLC ) 'in suda çözünen vitamin analizlerinde kullanılabilmesi için gereken bazı yedek parça ve kimyasal madde eksiklerinin giderilmesinde kullanılmıştır. HPLC ile suda çözünen vitamin anali...
Citation Formats
S. UZUNER and D. Çekmecelioğlu, Gıda ve tarım yan ürünlerinden yenilenebilir enerji üretimi. 2021.