Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
anonymousUser
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Açık Bilim Politikası
Açık Bilim Politikası
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Browse
Browse
By Issue Date
By Issue Date
Authors
Authors
Titles
Titles
Subjects
Subjects
Communities & Collections
Communities & Collections
Fındık Kabuğunun Reaktör Ortamında Enzimatik Hidrolizi
Date
2015-12-31
Author
Çekmecelioğlu, Deniz
Metadata
Show full item record
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
.
Item Usage Stats
0
views
0
downloads
Lignoselülozik atıklar selüloz ve hemiselüloz yönünden zengin olup fermentasyon uygulamaları için ekonomik ve yenilenebilir ham madde kaynağıdırlar. Bu projede amaç, fındık kabuğunun enzimatik hidrolizini kontrollü reaktör ortamında gerçekleştirmek ve hidroliz verimini arttırmaktır. Asit ve baz ön işlemlerinin de şeker verimine etkisi incelenecektir. Asit kullanımı inhibitör madde ve fazla atık su oluşturma nedeniyle alkali yöntem ve enzimatik hidrolizin kullanımı öncelikli olacaktır. Enzimatik hidroliz başta mekanik karıştırma, pH ve sıcaklık olmak üzere reaktörde kontrollü koşullarda gerçekleştirilecek ve sonuçlar manyetik karıştırma ve sadece sıcaklık kontrollü yapılan enzim hidrolizi çalışmalarımızla karşılaştırılacaktır.
Subject Keywords
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
,
Biyoteknoloji
URI
https://hdl.handle.net/11511/59439
Collections
Department of Food Engineering, Project and Design