Show/Hide Menu
Hide/Show Apps
anonymousUser
Logout
Türkçe
Türkçe
Search
Search
Login
Login
OpenMETU
OpenMETU
About
About
Open Science Policy
Open Science Policy
Communities & Collections
Communities & Collections
Help
Help
Frequently Asked Questions
Frequently Asked Questions
Videos
Videos
Thesis submission
Thesis submission
Publication submission with DOI
Publication submission with DOI
Publication submission
Publication submission
Contact us
Contact us
Türkiye’ye Özgü bir Ürün olan Lavaş Ekmeğinin Raf Ömrünün Propolis Ekstraktı Eklenerek Uzatılması
Date
2018-12-31
Author
Söyler, Ulviye Betül
Ökmen, Zinet Aytanga
Metadata
Show full item record
This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
.
Item Usage Stats
33
views
0
downloads
Cite This
Bu projenin amacı ülkemizde yaygın olarak üretilip tüketilen lavaşın raf ömrü süresinin uzatılmasıdır. Günümüzde marketlerde birden fazla marka tarafından tüketime sunulan değişik unlu mamuller yer almaktadır. Ekmek ve türevleri olan yufka, sade pide, lavaş, bazlama, galeta, simit ve benzeri için en önemli bozulma kriteri küflenmedir. Üretim koşullarında her ne kadar hijyen kurallarına riayet edilse de, ISO 22000 uygulanan bir hat kurulsa da, hava kalitesi kontrol edilse de unlu mamüllerin doğası gereği bu gıda maddeleri küf oluşumuna çok elverişlidir. Yüksek antioksidan içeriğine aktivitesine sahip maddeler içeren propolisin ekmek ve benzeri unlu mamüllerinde kullanımına yönelik bir çalışma bulunmamaktadır. Bu projede hedeflenen, belli konsantrasyonlarda propolis ekstraktının lavaş hamuruna eklenerek eklenip küf oluşumunun yavaşlatılması hatta engellenmesidir. Eklenen bu konsantrasyonların minimum düzeyde tutulup tat, koku ve ürün kalitesine belirgin bir etki oluşturmamasının da sağlanması amaçlanmaktadır.
Subject Keywords
Katkı Maddeleri
,
Baharatlar ve Lezzetlendiriciler
,
Gıda Mikrobiyolojisi
URI
https://hdl.handle.net/11511/59451
Collections
Department of Food Engineering, Project and Design
Citation Formats
IEEE
ACM
APA
CHICAGO
MLA
BibTeX
U. B. Söyler and Z. A. Ökmen, “Türkiye’ye Özgü bir Ürün olan Lavaş Ekmeğinin Raf Ömrünün Propolis Ekstraktı Eklenerek Uzatılması,” 2018. Accessed: 00, 2020. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/59451.