Çimlendirme İşleminin Bakliyat Ürünlerinin Mineral İçerikleri Üzerine Etkisi

2018-12-31
Bakliyat ürünlerinde çimlendirme sonucu mineral içerikleri artmaktadır. Bu proje kapsamında değişik bakliyat ürünleri çimlendirilerek mineral içeriklerindeki artış belirlenecektir. Çimlendirme öncesi ve sonrası mineral içerikleri karşılaştırılarak çimlendirilmiş bakliyatların yeni fonksiyonel gıdalar olarak tanımlanma olasılığı belirlenecektir.

Suggestions

Kösedağ Batısındaki Metavolkanik Kayaların Petrolojisi ve Jeokronolojisi
Sayıt, Kaan(2016-12-31)
Kösedağ Metavolkaniti başlıca düşük dereceli metavolkanik (meta-dasit, meta-andezit ve meta-bazalt) ve metavolkanosedimanter kayalardan oluşur. Üstünde rekristalize kireçtaşları yer alır. Geçtigimiz yıllarda yapılan arazi çalışmaları sonrasında bölgenin jeoloji haritası çizilmiş, sınırlı olarak petrografik ve jeokimya analizleri yapılmıştır.Önerilen proje ile; Kösedağ Metavolkanik biriminin oluşum yaşının ortaya konması amacı ile felsik volkanik kayalardan zirkon LA-ICP-MS yaş tayini, metamorfizma yaşının...
SEDİMANTER VE VOLKANİK PASA KAYAÇLARININ KOLON KİNETİK TESTLER İLE KAYAÇ-SU TEPKİMELERİNE BAĞLI ÇEVRESEL ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
Çamur, Mehmet Zeki(2017-12-31)
Bu çalışmanın amacı pasa niteliğindeki sedimanter ve volkanik kayaçlar ile yağış suyu tepkimeleri sonucunda oluşacak drenaj suyunun kimyasal özelliklerini ve özelliklere neden olan prosesleri kolon kinetik testleri kullanarak araştırmaktır. Değişik nedenlerle doğal ortamı değiştirilen (pasa olarak yığılan) kayaç malzemeleri, yeni ortamın özelliklerinede bağlı olarak yağış ile tepkime sonucu daha hızlı bozunmaya uğramakta ve sonuç olarak alıcı ortamda yüksek konsantrasyonlu ve mineralojik özelliklere bağlı o...
SEÇİLMİŞ MEYVE VE SEBZE ÖRNEKLERİNDE DONDURUCU DONDURMA HIZININ VE FARKLI SICAKLIKLARDA MUHAFAZANIN ÜRÜN KALİTESİNE ETKİSİ
Bayındırlı, Alev; Ökmen, Zinet Aytanga; Öztop, Halil Mecit(2015-12-31)
Taze sebze ve meyve gibi çabuk bozulan gıdaların raf ömürleri, dondurarak ( -18 ile -35°C arasında) biyokimyasal ve mikrobiyolojik değişiklikleri en aza indirmek suretiyle süre olarak ay bazında 1 yıla kadar uzatılabilmektedir. Gıdaların dondurulması ile ilgili çalışmalar, büyük boyutlardaki buz kristallerinin ürün kalitesini düşürdüğünü göstermiştir. Yavaş donma hızı sırasında buz kristalleri daha büyük boyutlarda oluşmakta iken hızlı donma sırasında çok sayıda buz kristali bir anda ve küçük sayılarda o...
BaHF Parçacık Takviyeli Polimer Matrisli Elektromanyetik Dalga Soğurucu Kompozitlerin Üretimi ve Karakterizasyonu
Dericioğlu, Arcan Fehmi; Aydın Çivi, Hatice Özlem(2013-12-31)
Yapılacak bu çalışma ile, geniş bant aralığında etkin Baryum Hekzaferrit (BaHF) parçacık takviyeli polimer matrisli elektromanyetik dalga soğurucu kompozitler geliştirilecektir. Çalışmanın ana malzemesini oluşturacak olan BaHF tozları kontrollü çöktürme yöntemi ile üretilecektir. X-Işınları Kırınımı (XRD) ile kontrollü çöktürme sonucunda elde edilecek olan BaHF tozlarının magnetoplumbite kristal yapıda olup olmadığı incelenecektir. Ayrıca, Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) BaHF tozlarının mikroyapı karakte...
Yeşil Yapraklı Sebzelerde Pestisit Kalıntılarının Uzaklaştırılması için Yöntem Geliştirilmesi
Mert, Behiç; Söyler, Ulviye Betül(2015-12-31)
Bu projede hedeflenen mekanik uzaklaştırma yöntemlerinin denenerek yetişitirme esnasında bitkiye nüfuz eden çeşitli pestisit kalıntılarının hangi yüzdelerde uazklaştırılabildiğinin tespitidir. Sebze ve meyve üretiminde böcek istilasını önleyebilmek ve ürün verimini artırmak amacıyla kullanlan pestisitler aslında belirli düzeylerin üzerinde insan vücuduna alındığında toksik etki yapmaktadır. Kimi zaman bu etki uzun zamanda ortaya farklı hastalık türleri olarak çıksa da kimi zaman da bulunan kalıntı düzeyine ...
Citation Formats
Z. A. Ökmen and U. B. Söyler, “Çimlendirme İşleminin Bakliyat Ürünlerinin Mineral İçerikleri Üzerine Etkisi,” 2018. Accessed: 00, 2020. [Online]. Available: https://hdl.handle.net/11511/59454.